«Тернопільобленерго» замовило робіт на 81 мільйон рідній фірмі начальника свого РЕМу
29.09.2016   //  

ВАТ «Тернопільобленерго» 23 вересня за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «Елітар» про роботи на 81,01 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

На строк до кінця 2017 року замовили технічне переоснащення повітряних і кабельних ліній електропередачі та модернізацію підстанцій області.

Конкурентами були ТОВ «Вест Електра» Тетяни Остимчук і ТОВ «Будівельна компанія «Технорембуд» Сергія Стрільця.

Фірму «Елітар» заснували у 2003 р. Віктор Подвірний, Володимир Єгоров, а також Мирослав Сененький – начальник Тернопільського міського району електричних мереж ВАТ «Тернопільобленерго» (з 2000 р. й понині). У 2007-2009 р. директором був зареєстрований із Сененьким за однією адресою Володимир Гумен. Людина з таким ім’ям та прізвищем у 2012 р. була відома як помічник голови правління «Тернопільобленерго» з координації та контролю енергозбутової роботи РЕМ.

Єгоров і Сененький вийшли зі складу засновників у 2006 р., Подвірний – у 2008 р. Наразі «Елітар» оформлено на Аллу Намаку та Марію Барчук. Остання на момент переоформлення була прописана з Оксаною Гумен, яка раніше проживала разом зі згаданими вище Володимиром Гуменом та Мирославом Сененьким. Директором же наразі є Андрій Шуфлат, який також є власником ПП «Проф-Монтаж», де його партнером є та сама Оксана Гумен.

За даними «ВДЗ», усього «Елітар» виграв тендерів на 427,08 млн грн., з яких 310,81 млн грн. – у нинішнього замовника.

«Тернопільобленерго» на 50,99% належить державі. Ще 25% і 15% акцій відповідно мають кіпрські фірми «Larva Investments» і «Bikontia Enterprises», які приписують Ігорю Коломойському і Костянтину Григоришину.

Наглядову раду обленерго очолює Олександр Сагура – голова НР «Прикарпаттяобленерго» та член НР «Запоріжжяобленерго». Він також керує ТОВ «Укренергоконсалтінг», засновниками якого є член наглядової ради «Львівобленерго» Марина Овчиннікова і голова ревізійної комісії «Прикарпаттяобленерго» Олексій Безуглий.

Нагадаємо, у лондонському суді Григорішин повідомив, що брати Суркіси контролюють свій енергетичний бізнес саме через ТОВ «Укренергоконсалтінг». У «ВДЗ» публікувались дані про консалтингові контракти фірми з «Тернопільобленерго», «Прикарпаттяобленерго», «Львівобленерго».

Зараз «Тернопільобленерго» тимчасово очолює Iгор Юхимець. Нещодавно Фонд держмайна завершив прийом заявок на участь у конкурсі на цю посаду.