- НАШІ ГРОШІ - https://nashigroshi.org -

Посередник відбувся умовним терміном за продаж неякісних бронежилетів для бійців АТО

bron_foto-times-cv-ua [1]Директор мисливсько-рибальського дому «Легіон» Олександр Демчучен, який продав Чернівецькій міськраді неякісні бронежилети для солдатів в АТО, засуджений до двох років обмеження волі умовно. Про це свідчить вирок [2] Шевченківського райсуду м. Чернівці від 23 серпня.

Суд визнав доведеним, що Демчучен підробив документи стосовно походження і якості бронежилетів четвертого рівня захисту.

У липні 2014 року Чернівецька міськрада закупила у ФОПа Демчучена 65 бронежилетів марки «RAMOR 550» на 305,5 тис грн – по 4700 грн за штуку. Зроблено це було за кошти КП «Калинівський ринок», які були виділені як благодійна допомога. При цьому, щоб уникнути проведення тендеру, офіційно закупівлю провела ГО «Волонтерських рух Буковини».

Ще 10 бронежилетів у Демчучена хотів купити Координаційний штаб «Буковина – українському війську» – чотири бронежители марки «RAMOR 550» по 5000 грн та шість марки «RAMOR 500» по 4100 грн. Однак після перевірки активісти від закупівлі відмовилися.

За документами Демчучен купив бронежилети у ТОВ «Консалтінг Технолоджі», яке до 2015 року було зареєстроване на підставну особу – Олену Насонову з Лозової Харківської області. Її підпис у договорі купівлі-продажу підроблений.

У копії сертифікату про походження металу вказано, що пластини бронежилетів випробувані київською фірмою «Науково-інженерний центр випробувань виробів та матеріалів захисту» на замовлення ТОВ «ДУАЦ». Однак останні заперечили будь-яку причетність до цих бронежилетів.

Представники ГО «Волонтерських рух Буковини» подали окремий позов про стягнення з Демчучена 305 тис грн.

У цій справі фігурує лише один обвинувачений – ФОП Демчучен. Разом з тим жоден представник Центру допомоги військовим АТО, що погодив закупівлю, підозру не отримав. До складу цього Центру увійшли, зокрема, представники Чернівецької міськради.

Варто зазначити, що Демчучен, який свою вину не визнав, в суді розповів, що після того, як невідомий чоловік прийшов до нього в магазин і запропонував йому купити сумнозвісні бронежилети, він одразу «повідомив представнику міської ради», оскільки перед тим йому неодноразово дзвонили з цього питання. У підсумку представник міськради сказав Демчучену, що купить у нього 65 бронежилетів: «Ціна влаштовувала як їх, так і міську раду, тому представник міської ради повідомив, що вони мають намір закупити 65 бронежилетів».