Екс-менеджер партнерів Шленчака поставить «Укргазвидобуванню» обладнання на 110 мільйони
27.09.2016   //  

ПАТ «Укргазвидобування» 19 вересня за результатами тендерів замовило ТОВ «Виробниче підприємство «Азімут» обладнання на суму 110,34 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До серпня 2017 р. для «Укрбургазу» за 82,90 млн грн. поставлять 6 циркуляційних систем СЦ-350 виробництва ТОВ «Укрнафтозапчастина».

У торгах також брали участь дорожчі ТОВ «Діскавері-Бурове обладнання (Україна)» і ТОВ «Україна-2000».

Крім того, замовили 7 блоків очистки та дегазації бурового розчину за 15,96 млн грн., 7 блоків приготування бурового розчину за 6,26 млн грн. та 9 штук обладнання для очистки бурового розчину за 5,22 млн грн.

Дорожчими конкурентами на цих тендерах були ПАТ «Дніпрополімермаш» і ПП ПВКП «Терра».

Київське «ВП «Азімут» і сумська «Укрнафтозапчастина» належать Андрію Овчаренку. Раніше він керував сумським ТОВ «Триаж», підконтрольним партнерам екс-заступника голови правління «Укргазвидобування» Вадима Шленчака.

Власником «Триаж» наразі є Віктор Сурков, чия дружина Валерія Суркова була засновницею паливної компанії «Калина-Восток» разом зі Шленчаком.

У 2009-2012 рр.. «Укрнафтозапчастина» виграла тендерів на 9,75 млн грн., переважно у нинішнього замовника.

«Україна-2000» Андрія Крупія є дилером російського заводу «Нефтегазмаш».

Сумською фірмою «Терра» володіє Олег Нечипоренко.

Український виробник «Діскавері-Бурове обладнання (Україна)» записаний на британську фірму «Діскавері Дріллінг Еквіпмент Лімітед» і кіпрську «Діскавері Дріллінг Еквіпмент (Еуропе) Лімітед». Кінцевим бенефіціаром є Андрій Павлович Загороднюк, керівник Проектного офісу реформ Міністерства оборони України.

Його батько Павло Загороднюк володіє ПАТ «Тутковський», ПАТ «Завод Тутковського» і ТОВ «Тутковський свердловинний сервіс» та є співзасновником «Спілки геологів України» і «Групи Надра».

У 2008 р. за прем’єр-міністра Юлії Тимошенко Павло Загороднюк увійшов до Міжвідомчої робочої групи з питань надрокористування, а пізніше був радником прем’єра Миколи Азарова та просував видобування сланцевого газу.

«Дніпрополімермаш» раніше називали учасником корпорації «Алеф» Вадима Єрмолаєва. Офіційно компанія на 99% належить вірґінській фірмі «ДПМ Холдінг Лтд», а раніше – вірґінській «Апікал Холдінг Інк.» («Apical Holding Inc»). Керівником «Дніпрополімермашу» є Сергій Мацюця, який на місцевих виборах 2015 року висувався до облради Дніпра від партії «Самопоміч».

За даними «Smida», до ревізійної комісії «Дніпрополімермашу» входить Вікторія Захарова, яка була головним бухгалтером корпорації «Алеф». Також вона очолювала спостережну раду ПАТ «АктаБанк» Єрмолаєва.