- НАШІ ГРОШІ - https://nashigroshi.org -

«Укрспирт» замовив приватній фірмі газу на 57 мільйонів за ціною «Нафтогазу»

ДП «Укрспирт» 22 вересня уклало угоду з ТОВ «Нафтогазгруп «Деметра» про постачання природного газу на 57,11 млн грн. Про це повідомляється [1] у системі «Прозорро».

На жовтень-грудень замовили 9 млн куб. м газу по 6 345 грн. за тисячу кубів.

Ця ціна на рівні жовтневого тарифу НАК «Нафтогаз» для промислових споживачів за попередньої оплати – 6 343 грн. [2] за тисячу кубів. Умови оплати «Укрспирту» невідомі.

Фірмою «Нафтогазгруп «Деметра» зі статутним капіталом 1 тис грн. володіє і керує киянин Ярослав Купрієнко. Фірма прописана по вул. Стельмаха, 6а, офіс 1 у Києві – разом із ТОВ «Клювтур» Олега та Уляни Жернокльов, яким керує Назар Пилипів.

На своєму сайті [3] «НГГ «Деметра» вказувала, що входить у якусь групу компаній, що надає послуги по бурінню, ремонту та інтенсифікації свердловин.

demetra-nomery [4] yuhenerhopromtrans-nomer [5]

Номер телефону [6] «НГГ «Деметра» (044)2535707 також використовувало ТОВ «Енерго-промислова група «Югенергопромтранс». Засновником цієї фірми є кіпрський офшор «БПК Біомасс Пауер Корпорейшн Лімітед», чиїм бенефіціаром вказано Володимира Куковальського. Раніше бенефіціарами також були Сергій Євсєєв і Жанна Григоренко, прописана [7] разом з Русланом Журилом, нинішнім очільником ДП «Об’єднана гірничо-хімічна компанія», а до того – замдиректора ДП «Східний гірничо-збагачувальний комбінат».

Григоренко володіє ТОВ «Профімед Сервіс» разом із Сергієм і Тетяною Сірими, ТОВ «Техномашінвест» і ТОВ «Темп» із Анатолієм Лісковським.

Фірма «Темп», співвласником якої раніше був сам Журило, з 2011 року є фактичним монополістом [8] тендерів СхідГЗК на перевезення вантажів.

Нагадаємо, у грудні 2015 року «Укрспирт» замовив ТОВ «Скела Терциум» і ТОВ «Газенергокомплект» газу на загальну суму 734,56 млн. грн. [9]