«Регіоналка» за 82 мільйони зведе школу з дитсадком на третину дорожче від прайсу Мінрегіонбуду
26.09.2016   //  

Управління освіти Біляївської райдержадміністрації Одеської області 15 вересня за результатами тендеру замовило ТОВ «Черкасизалізобетонстрой» будівництво Хлібодарського навчально-виховного комплексу за 82,43 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Протягом трьох років у смт. Хлібодарське мають збудувати школу на 660 дітей і дитячий садок на 60 дітей.

Встановлять ліфти, вікна і двері, виконають оздоблювальні роботи, влаштують інженерні мережі, комплектну трансформаторну підстанцію, лінії електропостачання, тепловий пункт, насосну, актовий, спортивний і тренажерний зали, майстерні, стрілецький тир, стадіони, проїзди, огорожу та навіси, озеленять територію. Крім того, придбають побутову і комп’ютерну техніку, меблі та спортивне устаткування.

За даними Мінрегіонрозвитку, школа такої місткості мала б коштувати близько 46  млн грн., а дитсадок – 5 млн грн. Разом це складає 51 млн грн., тобто на 37% дешевше від тендерної ціни.

Єдиним конкурентом було ТОВ «Регіонбуд-2005».

Засновниками «Черкасизалізобетонстрой» є Тетяна Бас та її ж ТОВ «Агро-старт» разом із Дмитром Діденком та його дружиною Іриною Діденко. Раніше партнером Бас по фірмі був Юрій Капітоненко, член політради Черкаської організації «Єдиного центру» Віктора Балоги.

Тетяна Бас – екс-депутат Черкаської райради, яка пройшла туди від Партії регіонів. Зараз вона входить до виконкому Леськівської сільради, яку очолює Микола Бас.

Дмитро Діденко є президентом групи компаній «Добробуд», до якої входить і переможець, а також членом президії Черкаської організації «Єдиного Центру». У 2010 році він балотувався від цієї партії до Черкаської облради, але не пройшов.

Усього з 2008 року «Черкасизалізобетонстрой» отримав держпідрядів на 179,98 млн грн., серед яких нинішній – найбільший.

«Регіонбуд-2005» з Одещини належить Олені Фетісовій та Ігорю Чернишеву, котрий також володіє ТОВ «Електронова».

У 2006 році Чернишев балотувався у Одеську міськраду від «Партії екологічного порятунку «ЕКО+25%». Тоді він був директором ПНВП «Постачтехсервіс», яким зараз керує Олег Поночовний, власник фірми через ТОВ «Сіті».