Запоріжжя дає 10 мільйонів за вживані тролейбуси власнику фірми, підозрюваній у завищенні цін
25.09.2016   //  

skoda-14-trКП «Запоріжелектротранс» 14 вересня за результатами тендеру замовило ТОВ «Торговий дім «Літан» тролейбусів, бувших у використанні на території Євросоюзу, на 10,13 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Поставлять 10 тролейбусів Skoda 14Tr не раніше 1990 р. в. по 1,01 млн грн.

У червні КП «Рівнеелектроавтотранс» купило їх у словацької фірми «Duох s.r.о» по 13 тис євро, або 377 тис грн., а у квітні – у чеської «Eltro Belak s.r.o.» по 16 500 євро, або 478 тис грн. без ПДВ. Однак на тих торгах не було обмежень щодо року випуску.

Нині єдиним конкурентом було ТОВ «УкрЄвроМАЗ» із різницею в ціні 0,02%.

litan-orendaДніпровським «ТД «Літан» володіють Дмитро Науменко та Олег Сухов.

Вони також були співзасновниками ЗАТ «Літан», яке створили на початку 90-х років для дистрибуції тролейбусів виробництва «Південмашу». Разом із ними до списку власників входив екс-директор ККП «Донелектроавтотранс» Володимир Захаров, екс-депутат Донецької міськради від Партії регіонів, та Геннадій Олійник, екс-директор донецького КП «Облелектротранс». Із липня 2013 р. ЗАТ «Літан» перебуває в стані припинення через банкрутство.

У довідці про обладнання та матеріально-технічну базу переможець вказав, що орендує приміщення, оргтехніку та автомобіль у ТОВ «Дуотранс» Дмитра Рученка, Наталії Павлової та вищезгаданого Дмитра Науменка. Наданий аналогічний договір теж був укладений із цим підприємством.

Нагадаємо, у березні було відкрите кримінальне провадження щодо закупівлі у 2015 р. посадовцями КП «Маріупольське трамвайно-тролейбусне управління» у «Дуотрансу» вживаних тролейбусів Man за нібито завищеною ціною – по 998 тис грн. У квітні суд дав слідчому доступ до документів замовника, й відтоді інформація по справі в судовому реєстрі не оновлювалась.

«УкрЄвроМАЗ» Ірини Саханди є дилером Мінського автозаводу. Фірмою керує Богдан Саханда, який у 2015 р. ішов у Вишневу міськраду Київської області від партії «Сила людей».