- НАШІ ГРОШІ - https://nashigroshi.org -

ДУСя подарувала своїй юристці величезну квартиру в центрі Києва і відбрехалась від Найєма

masha [1]В березні цього року начальниця юридичного управління Державного управління справами Марія Єремєєнко отримала від свого відомства квартиру. Чиновниця приватизувала 117 кв.м. в новобудові в центрі Києва. Метражність отриманої квартири перевищила дозволені норми більше, ніж вдвічі, повідомляє Мар’яна Мотрунич у «Наших грошах з Денисом Бігусом [2]».

До Державного Управління справами Марія Єремєєнко була депутатом міськради Одеси. З 2006 по 2009 роки – від блоку Едуарда Гурвіца «Наша Одеса», з 2010 – по списку Партії Регіонів. В команді міського голови Одеси Олексія Костусєва обіймала посаду директора юридичного департаменту, виконувала обов’язки віце-мера, та очолювала департамент екології.

У 2014 році очолила юридичне управління ДУС. На виборах до ВР 2015-го року виступила «технічним кандидатом» для свого керівника у ДУС – Сергія Березенко, який балотувався до парламенту по 205 округу. Влітку 2016 Петро Порошенко присвоїв їй звання «Заслужений юрист України».

kvartyra [3]Навесні 2016-го Марія Єремєєнко отримала на себе та сина Андрія кваритру на вулиці Тарасівській,21 у Києві. Свідоцтво про право власності на квартиру видало ДП «Укржитлосервіс», яке входить у структуру ДУС. Норма розрахунку жилої площі (13,65 кв.м. на людину) – перевищена більше, ніж удвічі, а загальна площа квартири склала 117 кв.м.

Окремо зазначимо, що у Державному управлінні справи надали неправдиві свідчення стосовно квартири на запит народного депутата Мустафи Найєма. У відповіді від липня 2016 року йдеться про надання квартири у користування сім’ї Єремєєнко з чотирьох осіб. На той момент квартира вже три місяці як була передана у приватну власність юристки ДУС.

screenshot-2 [4]

Згідно з Реєстром речових прав у власності Єремєєнко нині лише видана ДУС квартира. В доступній декларації чиновниці за 14 рік значиться дохід від відчуження майна у 187 тис.грн., сукупний дохід – 327 тис. грн., внески до статутного капіталу компаній – 1 млн 250 тис.грн. На даний час Єремєєнко є ФОПом, засновницею ГО «Майбутнє Одеси» та співвласницею ТОВ «Південна лінія». Компанія займається рослинами та будівництвом.

Екс-чоловік Марії Єремєєвої теж бізнесмен. Мати Марії – Ірина Єремєєнко – володіє компанією «Аквафарм Одеса». У її власності є земля та будинок. На початку року матір чиновниці придбала нову автівку Infiniti EX25 2013 р.в. У 2014 році зареєструвала ще одну машину – Nissan Juke 2013 р.в. А сама Марія Єремєєнко їздить на Toyota Corolla 2007 р.в. (за даними декларації за 2014 рік).

Нагадаємо, кваритру Єремєєва отримала під час головування у ДУС Сергія Борзова. Як повідомляли «Наші гроші» на початку цього року він також отримав [5]від своєї структури квартиру на Печерську площею 190 кв.м.