Суд відсторонив від посади затриманого у липні на хабарі замголови Держпраці
21.09.2016   //  

bardonovПечерський райсуд м. Києва відсторонив першого заступника Голови Державної служби України з питань праці Михайла Бардонова від посади на два місяці. Про це свідчить ухвала від 14 вересня.

Бардонов обвинувачується в отриманні 200 тис грн хабара від представника ТОВ «Спільне українське-німецьке підприємство «Товариство технічного нагляду ДІЕКС», якому у березні Держслужба заборонила здійснювати будь-яку діяльність.

Гроші, знайдені вдома у Бардонова (фото СБУ)

Гроші, знайдені вдома у Бардонова (фото СБУ)

Бардонов отримав кошти двома частинами: першу – сам, другу – через свого водія. Ці гроші були вилучені в нього вдома 16 липня.

18 липня суд обрав Бардонову запобіжний захід тримання під вартою, визначивши при цьому альтернативу у вигляді 1,38 млн грн застави.

8 серпня суд наклав арешт на власність Бардонова: 1/4 квартири, автомобіль Lexus RX 350, чотири злитки з жовтого металу, $2150, 111 тис грн., а також шість годинників.

При цьому не були арештовані виявлені вдома у чиновника $150 тис, оскільки його тесть Анатолій Палагнюк заявив, що це його гроші, які він дав дочці на купівлю будинку за містом, в обмін на реєстрацію за ним права власності на половину цього маєтку. Відзначимо, що тесть Бардонова є братом голови Державної пенітенціарної служби Володимира Палагнюка.

Варто також зазначити, що згідно з декларацією Бардонова за 2015 рік, йому також належали квартира на 67 кв м, гараж на 39 кв м та дві ділянки загалом на 0,5 га.

Бардонову оголошена підозра з отриманні неправомірної вигоди за ч. 4 ст. 368 КК України, що передбачає від 8 до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Бардонов належить до категорії службових осіб, що займають особливо відповідальне становище (категорія А).