Мерія Дніпра дасть батьку секретаря міськради 56 мільйонів на благоустрій набережної
21.09.2016   //  

vul-naberezhna-peremohy-vid-merefo-hersonskoho-mosta-do-vul-kosmichnojiДепартамент благоустрою та інфраструктури Дніпропетровської міської ради 12 вересня за результатами тендеру замовив ТОВ «Майстер-Буд» капітальний ремонт благоустрою вул. Набережної Перемоги (І черга) за 56,11 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

До кінця 2017 р. на відрізку вулиці від Мерефо-Херсонського моста до вул. Космічної мають відремонтувати елементи благоустрою, кабельні лінії електропередачі та поливальну систему, влаштувати велодоріжку та озеленення.

Єдиним допущеним конкурентом було ТОВ «Акам».

Дешевшу на 32% заявку ТОВ «Актив Стальстрой» відхилили через відсутність досвіду, розрахунку вартості, матеріально-технічної бази і кваліфікованих працівників.

Бенефіціарами «Майстер-Буду» через ТОВ «Юніком Капітал» є Михайло Тульчинський, Лариса Флакс і Дмитро Мішалов. Син останнього В’ячеслав Мішалов є секретарем Дніпропетровської міськради і входить до фракції «Самопоміч».

Керує фірмою Ігор Патока, який у 2015 р. йшов у Дніпропетровську облраду від партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність».

Дмитро Мішалов є одним з найпотужніших бізнесменів Дніпра. У 2010 р. його «Майстер-буд» увійшов у довіру до віце-прем’єра Бориса Колеснікова і отримав підряд на будівництво даху над київським стадіоном «Олімпійський» за $100 млн. Обидва Мішалови входять в опікунську раду Дніпропетровської єврейської громади разом із Коломойським, Боголюбовим, Корбаном та іншими. Дмитро Мішалов раніше був відомий як перший віце-президент компанії «ПриватЛенд». Представник «Привату» Борис Філатов у 2015 році став мером Дніпра.

Раніше спільний бізнес з Мішаловим мав екс-голова адміністрації президента Борис Ложкін, чиїм бізнес-партнером також був голова Дніпропетровської ОДА став Валентин Резніченко.

Дніпровський «Акам» записано на ТОВ «Моріго» Ігоря та Андрія Морозів і ТОВ «Алеф Істейт», що належить кіпрському офшору «Однарма Холдінгз Лімітед» («Odnarma Holdings Limited»).

«Алеф Істейт» та «Акам» входять у корпорацію «Алеф» Вадима Єрмолаєва, з яким, за даними місцевих ЗМІ, пов’язаний бізнес Мішалова-молодшого.

Морози разом із «Алеф Істейт» володіють ПАТ «Коростишівський кар’єр». Андрій Мороз торік висувався у Дніпропетровську облраду від «Самопомочі», будучи комерційним директором фірми «Акам».