ГПУ через суд «арештувала» апартаменти спільника Януковича в окупованому Донецьку по «гонорарній справі»
21.09.2016   //  

Печерський райсуд Києва наклав арешт на семикімнатну квартиру екс-директора ТОВ «Друкарня «Новий Світ» Геннадія Устіменка в рамках справи про оплату понад 26 млн грн хабара екс-президенту Віктору Януковичу. Про це свідчить ухвала від 12 вересня.

Арешт накладено на квартиру площею 255,5 кв м, що знаходиться у Донецьку на проспекті Ватутіна, 3-б.

Устіменко є підозрюваним у даванні хабара екс-президенту Віктору Януковичу, який теж проходить по цьому провадженню – як отримувач хабара.

Наприкінці 2011 – на початку 2012 рр ТОВ «Друкарня «Новий Світ» перерахувало на банківські рахунки Януковича 26,56 млн грн у якості авторської винагороди за книгу екс-президента. При цьому у період 2011-2014 рр в Україні жодної книги за авторством Януковича видано і реалізовано не було, вказує слідство.

Основна сума коштів, які у підсумку стали гонораром Януковича, до «Друкарні «Новий світ» надійшла через ланцюг іноземних компаній (Novatrade Worldwide LLP, Vega Holdings Limited, Swiss Trading Corporation AG) від донецького ТОВ «ТД «Вєлєс». Останнє нібито купило закордоном вироби з металу на $3,7 млн, хоча насправді нічого не поставлялося. У 2012 року ТОВ «ТД «Вєлєс» ліквідувалося.

Також встановлено, що 1 серпня 2011 року, тобто через 12 днів після укладення контракту з Януковичем, ТОВ «Друкарня «Новий Світ» у Відні уклало контракт з Milton Consultants Ltd, яке зобов’язалося купити 1 млн примірників книги Януковича на 8 млн євро. Відомо, що 12 вересня 2011 року Milton Consultants Ltd перерахувало «Друкарні «Новий Світ» 360 тис євро (1,27 млн грн) за 44680 примірників твору, які фірма перерахувала Януковичу.