Після публікації «Наших грошей» слідчий ГПУ Сус добився повторного арешту свердловин Злочевського на Сході
19.09.2016   //  

Печерський райсуд заарештував свердловини компаній з групи екс-міністра екології Миколи Злочевського у Дніпропетровській та Харківській областях. Про це свідчать ухвали Печерського райсуду від 2 вересня.

Йдеться про 12 свердловин Пролетарського родовища Дніпропетровської області, які розробляє ТОВ «Перша Українська Газонафтова компанія».

Також арештовано 2 свердловини Деркачівсько-Войтенківської площі Харківської області. Їх розробляє ТОВ «ЕСК «Еско-Північ».

Ще арештовано свердловину № 2 Водянівської площі Харківської області, яку розробляє ТОВ «Системойлінженіринг».

Арешт накладено в рамках кримінального провадження №42014000000000375 від 07.05.2014 щодо привласнення грошових коштів службовими особами ПАТ «Укргазвидобування» упродовж 2010-2014 років під час виконання договорів про спільну діяльність, за фактами ухилення від сплати податків службовими особами компаній, що контролюються екс-міністром екології Миколою Злочевським.

Слідчий обґрунтував арешт необхідністю відшкодування збитків, а саме несплачених компаніями податків у особливо великих розмірах.

Клопотання про арешт свердловин подавав слідчий Генпрокуратури Дмитро Сус. Влітку цього року ці ж свердловини вже арештовували за клопотанням Суса. Однак 25 липня цей арешт скасували за клопотанням компаній-розробників свердловин. Це стало можливим, оскільки Сус повідомив суду, що не заперечує щодо зняття арешту. Що змінило позицію слідчого Генпрокуратури невідомо.

«Наші гроші» оприлюднили інформацію про зняття арешту зі свердловин 31 серпня1 вересня.

У відповідь Генпрокуратура 2 вересня заявила, що «поширене окремими ЗМІ повідомлення про зняття арешту з так званих свердловин Злочевського» є маніпуляцією». Але саме у цей же день слідчий Сус добився в суді повторного арешту свердловин.

nh-1-veresnyahpu-2-veresnya

sud-2-veresnya

Нагадаємо, аналогічно Сус дозволив скасувати арешт 14 свердловин Злочевського у Західній Україні, на яких працює ТОВ «Парі». Інформації про повторний арешт цих свердловин у реєстрі судових рішень немає.