Фірма з групи «Укрреставрації» за 20 мільйонів відремонтує «Мистецький арсенал»
19.09.2016   //  

ДП «Технобуд» Державного управління справами 12 вересня за результатами тендеру замовило ТОВ «Спеціалізована науково-реставраційна проектно-будівельно-виробнича майстерня «Україна-Реставрація» будівельні роботи першої черги при створенні Культурно-мистецького та музейного комплексу «Мистецький арсенал» у Києві за 20,23 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

До кінця року мають влаштувати сходи з приямком, гідроізоляцію, системи водостоку, снігорозтоплення та антикригоутворення, зовнішню дощову каналізацію, покрівлю над кутовою баштою та блискавкозахист. Також виконають ремонт і реставрацію аттикового поверху та вхідних груп фасадів.

Конкурентами були ТОВ «Будівельна компанія «Київреставрація», ТОВ «Монтажно-будівельне управління-2», ТОВ «С.В.М.- Форум» і ТОВ «Комфортбудінвест».

Майстерню «Україна-Реставрація» записано на Василя Гайдея – керівника ПрАТ «Спеціалізоване науково-реставраційне проектно-будівельно-виробниче товариство «Україна-Реставрація» Олександра Лонського. До початку 2015 р. цим ПрАТ володіли Нiна Кочерга та Микола Орленко.

Засновником майстерні раніше було ТОВ «Спеціальна науково-реставраційна проектно-будівельно-виробнича компанія «Україна-Реставрація» того ж Орленка.

Орленко до лютого 2012 р. був менеджером корпорації «Укрреставрація», якою управляють представники екс-керівника Державного управління справами Андрія Кравця.

Лонський є кінцевим бенефіціаром ТОВ «Фінансова компанія «Укрреставрація».

Нагадаємо, ПАТ «Укрреставрація» у 2012 р. отримало в довгострокову оренду будівлю Гостинного двору під торговельно-офісний центр. У 2014 р. договір розірвали, ділянку повернули місту, а будівлю визнали пам’яткою архітектури місцевого значення.