Кубів вирішив передахувати «Укртрансгаз» якраз коли той оголошував три тендери на 4 мільярди
17.09.2016   //  

Структурні підрозділи «Укртрансгазу» призначили на листопад три великі тендери на реконструкцію компресорних станцій на очікувану суму 4,12 млрд грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

УМГ «Прикарпаттрансгаз» призначило на 15 листопада аукціон по реконструкції компресорної станції «Ананьїв» газопроводу «Ананьїв-Тираспіль-Ізмаїл» очікуваною вартістю 1,41 млрд грн. Оголошення було опубліковано 5 вересня.

УМГ «Черкаситрансгаз» призначило на 8 листопада аукціон по реконструкції компресорної станції «Задніпровська» очікуваною вартістю 1,35 млрд грн. Оголошення опубліковано 13 вересня.

Також «Черкаситрансгаз» призначило на 22 листопада аукціон по реконструкції компресорної станції «Південнобузька» вартістю 1,36 млрд грн. Це оголошення оприлюднене 14 листопада.

У тендерній документації по реконструкції «Південнобузької» вказано, що учасники тендерів мають надавати електронні банківські гарантії, а банком бенефіціара вказано «Діамантбанк» Давида Жванії. У якості забезпечення виконання договору про закупівлю переможцем торгів має бути внесено заставу на рахунок замовника у державному «Укргазбанку» у розмірі 0,1% від вартості договору.

Також повідомляється, що підрядник отримає аванс у розмірі 40% від вартості основного обладнання, що постачається на реконструйовані станції.

Єдиним виробником обладнання для повної реконструкції газових компресорних станцій в Україні є Сумське науково-виробниче об’єднання, контрольоване групою Костянтина Григоришина.

Нагадаємо, 7 вересня перший віце-прем’єр-міністр економічного розвитку та торгівлі Степан Кубів підписав наказ про затвердження нової редакції статуту НАК «Нафтогаз України». Змінами передбачено, що контроль над «Укртрансгазом» і газотранспортною системою переходить від «Нафтогазу» до Міністерства економічного розвитку та торгівлі.

Наказ Кубіва (Блок Петра Порошенка) передбачає, що частину кроків по переводу «Укртрансгазу» у президентську вертикаль має виконати нинішній керівник компанії Ігор Прокопів, який раніше очолював Івано-Франківську міську організацію партії «Фронт змін» Яценюка.

В залежності від швидкості реалізації наказу Кубіва буде визначатись чий менеджмент в «Укртрансгазі» буде визначати переможців вищезгаданих тендерів і проводити передплату по контрактам.

13 вересня Кубів також видав наказ про виведення закупівель «Укртрансгаз» з-під контролю «Нафтогазу України».