Оточенню Близнюка дадуть 23 мільйони на парк Пушкіна у Краматорську
16.09.2016   //  

park-pushkina-v-kramatorskuКП «Об’єднання парків культури та відпочинку» 5 серпня за результатами тендеру замовило ТОВ «Будівельна компанія Крамміськбуд» озеленення міста, а саме реконструкцію парку культури та відпочинку ім. Пушкіна у Краматорську за 23,44 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

До кінця 2017 року мають видалити аварійні дерева, виконати демонтажні та земельні роботи, влаштувати три входи, скейтодром, волейбольний, дитячий, а також майданчики для дозвілля молоді, воркауту, запуску авіамоделей та збору сміття, громадський туалет, інженерні мережі та дорожнє покриття. Крім того, встановлять велосипедні дорожні знаки, нанесуть відповідну розмітку, благоустроять та озеленять територію.

Днями місцеві ЗМІ повідомляли, що роботи вже розпочалися.

Єдиним допущеним конкурентом було ТОВ «Ваді 2012».

Дешевшу на 4% заявку ТОВ «Донстрой» відхилили через відсутність підсумкової відомості ресурсів, даних про субпідрядників та пояснювальної записки.

Дорожчі ПрАТ «Промстроймонтаж» і ТОВ «Перша дорожно-будівельна компанія» теж не допустили до конкурсу через нестачу пояснювальної записки.

Засновниками «БК Крамміськбуд» є київське ТОВ «Промаудит», краматорські ТОВ «Альфамет» і ТОВ «Компанія з управління активами та адміністрування пенсійних фондів Укрмашінвест». Належить фірма Людмилі Ульященко та Олені Близнюк – невістці Анатолія Близнюка, екс-голови Донецької ОДА.

Співзасновником раніше був Максим Єфімов, який був гендиректором ПАТ «Енергомашспецсталь» («ЕМСС»), де членом наглядової ради є Сергій Близнюк – син Анатолія Близнюка. Нині Єфімов – нардеп у фракції «БПП».

У жовтні 2015 року переможець виграв єдині два тендери управління освіти Краматорської міськради на ремонт шкіл на 17,07 млн грн.

При цьому поліція підозрювала, що вартість робіт за угодами з «БК Крамміськбудом», «Промстроймонтежем» і ТОВ «Авескрамстрой» була завищена. У лютому суд дав слідчим доступ до тендерної документації освітян та договорів з усіма супутніми документами.

«Ваді 2012» Дмитра Михайлова зареєстроване в Кам’янському (Дніпродзержинськ), однак раніше знаходилося в Макіївці, яку зараз контролює «ДНР».

У серпні 2015 року фірма-конкурент виграла єдині два тендери відділу освіти Артемівської міської ради на ремонт дитсадків на 3,60 млн грн.