СБУ підозрює розтрату мільйона на реабілітації учасників АТО
15.09.2016   //  

Суд дав слідчому СБУ доступ до документів щодо проходження психологічної реабілітації учасниками АТО на базі ДП СОК «Джерельце». Про це свідчить ухвала Рівненського міського суду від 7 вересня.

18 грудня 2015 р. Державна служба у справах війни та учасників антитерористичної операції уклала договір із санаторно-оздоровчим комплексом «Джерельце». Йшлося про психологічну реабілітацію учасників АТО на суму 3,23 млн грн.

29 грудня комплекс «Джерельце» подав документи, на підставі яких Держслужба заплатила йому 1,01 млн грн. за надані послуги.

З пояснень учасників АТО, яким мали проходити реабілітацію на базі СОК «Джерельце», слідує що такі послуги фактично для них не надавались.

Учасник АТО, який бажав пройти реабілітацію, звертався до органу соціального захисту населення, де отримував направлення. По завершенню санаторій надсилав до управління соцзахисту завірений підписом та печаткою корінець із відмітками про проходження.

Управління соцзахисту Здолбунівської РДА повідомило, що має 74 відмітки про проходження психологічної реабілітації у СОК «Джерельце», а управління Рівненської міськради – 2 відмітки, також відмітки є в управлінні Рокитнівської РДА у невідомій кількості.

Саме ці відмітки стали підставою для перерахування 1,01 млн грн. СОК «Джерельце». Відтак слідчий СБУ клопотав про доступ до цих документів. Суд клопотання задовольнив.

2 серпня суд уже давав доступ слідчому СБУ до документації Держслужби АТО по цьому тендеру.

Директором СОК «Джерельце» є Алла Кучер. Комплекс належить ВАТ «Рівненський завод тракторних агрегатів», найбільшим акціонером якого з часткою 25% є ВАТ «Лізингова компанія «Украгромашінвест». Інформація про інших акціонерів на сайті Smida не відображається, але з архівних даних відомо, що у 2013 році майже 37% заводу належало Фонду держмайна. Станом на 2013 рік власником 50,07% акцій «Украгромашінвесту» був Фонд держмайна. Новіші дані про акціонерів на сайті Smida відсутні.