Дружина порошенківського голови СБУ орендує землю в людей Януковича
14.09.2016   //  

Дружина очільника СБУ Ольга Грицак орендує 12 соток землі у с. Осещина під Києвом в оточення Артура Ростомяна, на якого після Майдану записали нерухомість біглого Віктора Януковича. Як йдеться у розслідуванні Аліни Стрижак для програми «Наші гроші з Денисом Бігусом», ділянка Грицака зазначена у декларації голови СБУ і має призначення «сінокосіння і випас худоби».

dilianka-gritsak

Орендодавець ділянки Каріне Оганесян – це дружина Сейрана Оніковича Ростомяна. Чоловік прописаний в селищі Голованівськ на Кіровоградщині. За однією адресою з ним зареєстрований Рафаел Крпеян – бізнес-партнер Вачагана Оніковича Ростомяна.

Костянтин Сапко

Костянтин Сапко

Вачаган Ростомян пов’язаний із януковичевським генерал-майором, очільником ГУМВС у Київській області Костянтином Сапком. Також Ростомян був бізнес-партнером кіровоградського екс-нардепа Віктора Лозінського, засудженого за вбивство людини на полюванні.

У сусідній квартирі з Вачаганом Ростомяном у Голованівську реєструвався Артур Ростомян – чоловік, на якого після втечі Віктора Януковича була переписана нерухомість родини екс-президента: будинок на Оболонській набережній, 33 (на фото, нині  виставлений на продаж за $1,5 млн., торік його продавали на 200 тисяч доларів дешевше) та будівля поливочної станції по пр. Героїв Сталінграду 8а (літера б).

dim-ianukovicha

Обидва будинки нині переписані з Артура Ростомяна на ТОВ «Оболонські зорі», засноване у червні цього року. Власником «Зорь» через кіпрську «Albavess ltd» є кіпріот Саввас Георгіу. Директором фірми значиться донеччанин Вадим Жмака, який працював у донецькому ТОВ «Альфа-спорті» – фірмі-забудовнику, за яким тягнеться скандальний шлейф.

Сейран Ростомян також у 2000-х роках мав спільний бізнес із сином екс-заступника генпрокурора В’ячеславом Даниленком – ТОВ «Престиж-інвест груп». Парнером Даниленка-молодшого та Ростомяна був Микита Ільїн – прокурор прокуратури Подільського району столиці та син Геннадія Ільїна.

Точне місце розташування ділянки Грицаків не внесли в базу ані Вишгородської РДА, ані Держкадастру. Проте з огляду на цільове призначення – під сінокосіння та випасання худоби – ділянка розташована на березі обвідного каналу Київського водосховища, де земля належить Вишгородській РДА, і її можна брати лише в оренду.

Реєстр речових прав на нерухоме майно та Держкадастр говорять, що сусідні номери з ділянкою родини Грицаків мають ділянки, записані на родину Ростомянів: Артура Ростомяна, Давида Ростомяна – сина Вачагана Ростомяна та Каріне Оганесян.

Ще дві ділянки записані на наближеного до Януковича генерала міліції Костянтина Сапка – він при Януковичі очолював главк міліції Київської області та входив до закритого президентського клубу «Кедр». Сапко навіть потрапив до «чорного» списку наближених до Януковича осіб, яким заборонено в’їзд до країн Євросоюзу.

Фактично всі ці ділянки розташовані за одним спільним парканом. Територія поділена на три частини. Одна – забудована, на ній стоїть маєток, оформлений на генерала Костянтина Сапка. Дві інші – порожні.

Договори на ділянки «януковичевського» генерала Сапка і ділянки Грицака оформлювалися в один день – 11.12.2012, реєструвалися теж в один день – 17.01.2013, у Сапка договір оренди має номер 704, у Грицака – 705. Родина Грицака в людей Януковича суборендувала земельну ділянку ще до Революції гідності – 23.07.2013.

0214-pravo-vlasnosti gritsak-deklaratsiia gritsak-reiestratsiia sapko-reiestratsiia

Вулиця Садова в с. Осещина, на якій розташована ділянка глави СБУ, непроста. Там живе нардеп Ярослав Москаленко, який в часи Януковича очолював Вишгородську РДА, що і передавала президенту землі Межигір’я. Незабудована земля Ростомянів розташована якраз навпроти маєтку Москаленка. І частина ділянок там записана на дружину нардепа Москаленка Інну та підлеглого Москаленка – Олега Доляка із дружиною. Олег Доляк значиться у списках футболістів ФК «Діназ» та працює в ТОВ «Синтез» Москаленка.

dilianki

По сусідству мешкає екс-голова держагентства з питань відновлення Донбасу Андрій Ніколаєнко; прокурор київської прокуратури Олена Андрющенко; суддя апеляційного суду Київської області Олександр Шевченко; екс-замМВС часів Януковича Олександр Савченко. По сусідству недобудувався екс-очільник вінницького УДБЕЗу Іван Наумов (ділянка оформлена на співмешканку Наумова Тетяну Зачиняєву).