Австрійці за 44 мільйони відремонтують шматок траси Стрий-Мамалига
10.09.2016   //  

n-10-stryj-mamalyha-u-chernivetskij-oblastiСлужба автомобільних доріг у Чернівецькій області 30 серпня за результатами тендеру замовила ТОВ «САТ Україна» поточний середній ремонт автодороги державного значення Н-10 Стрий – Мамалига (на Кишинів) за 43,78 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

До кінця року трасу відремонтують на ділянках км 222+509 – 225+830 та км 226+053 –231+177 довжиною 8,45 км.

Таким чином, ремонт коштує в середньому 5 млн грн. за кілометр.

Виконають гарячу регенерацію конструктивних шарів дорожнього одягу машиною Wirtgen RP/RC 4500 та влаштують тонкошарове покриття з литих емульсійно-мінеральних сумішей за технологією Multimac, розробленою концерном «Strabag BauHolding AG».

Єдиним конкурентом було ТОВ «Техно-Буд-Центр».

Компанію «САТ Україна» заснувала австрійська фірма «Штрабаг СЕ» (Strabag SE).

Остання також є співвласником ТОВ «Бітунова Україна» через «Бау Холдінг Бетайлігунгс АГ» (Bau Holding Beteiligungs AG) разом із «Штрабаг АГ Гезельшафт м.б.х.» (STRABAG AG Gesellschaft m.b.H.).

Strabag SE оперує у Східній та Південно-Східній Європі, займається цивільним та індустріальним будівництвом і транспортною інфраструктурою. Українське представництво було відкрито у 1999 р. На сайті фірми зазначено, що «Bitunova» є одним з її брендів, що займається матеріалами для дорожнього будівництва.

«САТ Україна» з 2013 р. виграла торгів на 442,86 млн грн., а «Бітунова Україна» з 2008 р. – на 272,50 млн грн.

Власником «Техно-Буд-Центру» є Григорій Процик з Тернополя. Раніше співвласником був Любомир Грегоращук, чий син Андрій був депутатом Тернопільської міськради від партії ВО «Свобода».

Андрій Грегоращук є зятем екс-керівника Служби автодоріг у Рівненській області Юрія Проника, який раніше обіймав аналогічну посаду в Тернопільській області.

Син Проника Орест керує ДАК «Автомобільні дороги України», яку зараз ліквідують у рамках реформи дорожньої галузі. Головою ліквідаційної комісії є Артем Гриненко, помічник  народного депутата (БПП) Артура Герасимова, якого в кінці травня президент Петро Порошенко призначив своїм представником в Верховній Раді.

Із 2014 р. директором фірми-конкурента є Олег Юрійович Чернецький. Особа з такими ПІБ у 2011 р. була головним спеціалістом планово-договірного відділу управління ЖКГ, благоустрою та екології Тернопільської міськради.