У Полтаві екс-нардеп від БЮТ збудує житло для бійців АТО за 59 мільйонів
06.09.2016   //  

Управління капітального будівництва Полтавського міськвиконкому 30 серпня за результатами тендеру замовив ТОВ «Полтавський домобудівельний комбінат» будівництво житла за 59,30 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

До кінця 2017 року мають розробити проектно-кошторисну документацію і звести трьохсекційний десятиповерховий будинок по вул. Марії Башкирцевої, 31а. Влаштують під’їзди до будинку та стоянку на 66 місць, благоустроять та озеленять територію.

Передбачено 180 одно- і двокімнатних квартир загальною площею 9 тис кв. м. Відтак будівництво житла коштує 6 589 грн. за «квадрат». Мінрегіонрозвитку в липні встановило його опосередковану вартість для Полтавської області на рівні 7 737 грн.

За даними місцевих ЗМІ, будинок призначений для учасників АТО. Вони купуватимуть квартири за півціни, інша половина буде оплачена з міського та обласного бюджетів.

Єдиним конкурентом було ТОВ «Євробуд СМ» із вищою на 2,8% ціною.

Власниками «Полтавського ДБК» є Віктор Яковенко, Віктор Думанов, Василь Шишкін та екс-нардеп від «БЮТ-Батьківщини» Володимир Левцун (чотири скликання підряд до 2012 р.). Керує фірмою Сергій Фисун.

Із 2008 року вона виграла торгів на 246,77 млн грн., майже всі – у нинішнього замовника.

«Євробуд СМ» зі статутним капіталом 6 тис грн. був заснований у січні 2014 року. Раніше власницею була Стелла Морозова, свого часу прописана разом із Сергієм Морозовим, директором нині ліквідованого Полтавського заводу залізобетонних конструкцій. У червні фірму переоформили на Максима Гірного з Полтавщини.

У 2015 році вона виграла єдині два тендери на суму 46,11 млн грн.