Прокурорша ГПУ приховала спільний бізнес чоловіка з сином Януковича
05.09.2016   //  
Юлія Кулікова у 2013 році під час представлення її у якості начальника Головного управління юстиції в Донецькій області

Юлія Кулікова у 2013 році під час представлення її у якості начальника Головного управління юстиції в Донецькій області

Заступник начальника відділу організації діяльності у сфері запобігання та протидії корупції Генпрокуратури Юлія Кулікова не задекларувала частину бізнесу чоловіка, зокрема, його частку у ТОВ «Білдінг Інвестментс Груп», що підконтрольне Олександру Януковичу, сину біглого екс-президента України. Про це свідчать дані декларації Кулікової за 2015 рік.

Так, Юлія Кулікова задекларувала внесок чоловіка у ТОВ «Автолайн» розміром 30 тис. грн, натомість, частки у ТОВ «ВКФ «Дебют» та ТОВ «Білдінг Інвестментс Груп», сумарний розмір яких становить 78,1 тис. грн – у документі не прописала.

Статутний фонд хлібобулочного ТОВ «ВКФ «Дебют» становить 150 тис. грн. Рівноправними власниками фірми є Володимир Куліков та його тесть – Володимир Усипенко. Раніше співзасновником був Володимир Ковалевський, якого називали людиною Бориса Колесникова, бо він очолював Нацагентство з питань підготовки та проведення в Україні фіналу Євро-2012.

Куліков ТОВ БІГЩе один бізнес-актив Кулікова, не вказаний у декларації дружиною, – це ТОВ «Білдінг Інвестментс Груп». Фірма заснована у грудні 2010 року Володимиром Куліковим (0,01%) та ПАТ «Кепітел Білдінг Корпорейшен» (99,99%). Останнє через ПАТ «Мако Холдінг» належить Олександру Януковичу.

За даними SMIDA, з квітня 2012 по березень 2015 Куліков займав посаду генерального директора ПАТ «Кепітел Білдінг Корпорейшен». До цього працював заступником директора МПП «Авто-профі», власником якого є один із топ-менеджерів Януковича-молодшого Едуард Слинько.

Саме зі Слиньком у 1997 році Куліков заснував ТОВ «Автолайн», що спеціалізується на оптовій торгівлі автотранспортними деталями. З 2011 року Куліков контролює фірму одноосібно.

Він також є одним із засновників ГО «Донбаське товариство мисливців та риболовів «Донбас-Фауна». За інформацією «Української правади», з 2009 році організація взяла у користування 3,8 тис. га мисливських угідь (ліси у Амвросіївському, Шахтарському та Великоновосілківському районах Донецької області), а у 2011 орендувала Камишевахське водосховище площею 60 га для риборозведення, розташоване на річці Камишеваха у Амвросіївському районі Донеччини. Відомо, що вартість оренди водойми з терміном дії до 2021 року склала лише 3 тис. грн/рік.

Нагадаємо, Юлія Кулікова призначена заступником начальника відділу організації діяльності у сфері запобігання та протидії корупції ГПУ у вересні 2015 року. Раніше очолювала управління захисту прав і свобод громадян та інтересів прокуратури Донецької області, була начальником Головного управління юстиції в Донецькій області. В органах прокуратури працює з 1998 року.