Партнеру одеського «порошенківця» дадуть 35 мільйонів на дитсадок у Чернігові
05.09.2016   //  

Управління капітального будівництва Чернігівської міськради 19 серпня за результатами тендеру замовило ТОВ «Інтерпен-Д»  будівництво дитячого садка за 34,86 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

До кінця 2017 року в першому мікрорайоні житлового району «Масани» мають звести від фундаменту двоповерховий дитсадок-ясла на 270 місць.

Також влаштують інженерні мережі, змонтують три малі вантажні ліфти на 100 кг, придбають меблі та побутову техніку, благоустроять та озеленять територію.

Нині конкурентами були ПП «Авігєя СТ», ТОВ «Київська будівельна компанія – Плюс», ТОВ «Буденергомонтаж» і ТОВ «Центробуд».

Заявка ТОВ «Укрспецбуд АВ» була на 0,1% дешевшою, але її відхилили через нестачу копій свідоцтв про реєстрацію техніки та транспорту, звіту про рух грошових коштів та інших документів. Фірма 15 серпня подала скаргу в АМКУ, її розглянуть 13 вересня.

«Інтерпен-Д» із Дніпровщини належить одеситу Борису Ключникову і Тамарі Маловій.

Ключніков також є співвласником ТОВ «АВС Кемікалс Індастрі»,ТОВ «Містраль-Юг» і ТОВ «Технопарк Хемо-Поль» з Андрієм Клішейком, Петром Няговим та гендиректором Аркадієм Губерником.  Останній є депутатом Одеської облради від «Блоку Петра Порошенка» (раніше – Партія регіонів).

Нагадаємо, у 2011 році будівництво замовили ТОВ «СК Інтерстрой» за 13,79 млн грн. Згодом заступник прокурора Чернігова подав позов проти фірми та управління, вважаючи, що тендерна пропозиція та угода суперечать законодавству. Через відсутність коштів замовник не передав будмайданчик підряднику, а той не виготовив робочу документацію. Суд визнав договір недійсним і стягнув з «СК Інтерстрой» 99 тис грн., перерахованих за робочу документацію.

Нині ліквідований «СК Інтерстрой» входив до харківського будівельного альянсу «Моноліт», який належить сім’ї Перадзе – Таріелу та його синам Роману і Анатолію.