Фірма керівника райавтодору намалює пішохідні переходи в Черкасах за півмільйона
05.09.2016   //  

Департамент економіки та розвитку Черкаської міськради 29 серпня за результатами торгів акцептував пропозицію ТОВ «Добробуд- 2000» щодо виконання дорожніх робіт вартістю 0,49 тис грн. Про це повідомляє видання «ІнфоМіст» з посилання на дані «Вісника державних закупівель».

Документацією торгів передбачено, що фірма повинна нанести дорожню розмітку на пішохідні переходи площею 3 тис кв м. Таким чином середня вартість одного квадратного метру становитиме близько 165 грн.

Загалом вартість акцептованої пропозиції складає 98% очікуваної вартості закупівлі.

Під час тендеру через невідповідність конкурсної документації були відхилені значно дешевші пропозиції ТОВ “Кіровограддорсервіс” та ПП «Автомагістраль», які пропонували виконати роботи дешевше на  45% та 38% відповідно. Підприємства мають досвід виконання аналогічних робіт в інших регіонах України.

ТОВ «Дорбуд-2000» зареєстровано в Червоній Слободі в червні 2015 року, має статутний капітал у 1 тис грн. і належить керівнику «Черкаський райавтодор»ДП Черкаський облавтодор ВАТ «ДАК «Автомобільні дороги України». Директор підприємства – Анатолій Чуб.

Від «Наших грошей»

За даними порталу публічних фінансів України «Є-дата», з початку весни ТОВ «ДобробуД» отримала від різних установ Черкаської області за роботи з нанесення дорожньої розмітки майже 330 тис грн. «ВДЗ» не містить інформації про отримання раніше фірмою держзамовлень.

Пропозиція ТОВ «Кіровограддорсервіс» була відхилена через відсутність оригіналу банківської гарантії та помилки в кошторисі. А пропозиція ПП «Автомагістраль» була відхилена через невідповідність вимогам замовника запропонованої фарби. Бенефіціаром першої фірми вказаний Роман Кроть, другої – Микола Скоростецький.

Єдиним конкурентом переможця на торгах було ТОВ «Глобал транс груп» черкащанина Сергія Горбенка.