1,5 євросоюзівських мільйони на екологічні семінари отримає повний тезка клерка Саакашвілі
29.08.2016   //  

Департамент екології та природних ресурсів Одеської облдержадміністрації 17 серпня за результатами тендеру уклав угоду з ФОП Шилов Максим Васильович на проведення семінарів на суму 1,57 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

В рамках проекту «Інвентаризація, оцінка та зменшення впливу антропогенних джерел забруднення в Нижньодунайському регіоні України, Румунії та Республіки Молдова» замовлено проведення трьохденних семінарів щонайменше для 35 осіб кожний: Одеса і Вилкове, 30.08-01.09;  Одеса, 06.09-08.09; Одеса, 13.09-15.09.

Заходи проводяться для збільшення обсягу знань та підвищення рівня обізнаності деяких цільових груп щодо причин та наслідків забруднення ґрунту та води в Нижньодунайському регіоні, включаючи співробітників партнерів проекту, органи місцевого самоврядування, дослідницькі та природоохоронні установи, відповідні неурядові організації та громадськість.

Кошти виділено на підготовку матеріалів, проживання, проїзд та харчування учасників (кава-брейки, обіди, вечері).

Щодо фінансування у конкурсній документації повідомляється, що на виконання проекту Держуправління охорони навколишнього природного середовища в Одеській області 10.04.2013 уклало договір про надання гранту з Міністерством регіонального розвитку та державного управління Румунії.

ФОП Шилов Максим Васильович зареєстрований у селі Каїри Херсонської області.

Разом з тим, саме так звуть головного спеціаліста Департаменту розвитку інфраструктури та житлово-комунального господарства Одеської обласної державної адміністрації. Торік Максим Шилов проходив перевірку згідно закону «Про очищення владу» і подав декларацію про доходи за 2014 рік. У ній заретушовано дані про місце проживання та дату народження чиновника і стоять прочерки у абсолютно усіх графах декларації. Це означає, що у 2014 році Шилов не мав жодних офіційних доходів, вкладів, рухомого та нерухомого майна.

Єдиним допущеним конкурентом на тендері був ФОП Малік Роман Юрійович з різницею пропозицій 0,7%. Це директор приватного дошкільного навчального закладу «Центр розвитку дитини «А-Б-В-Г-ДЕЙКА».

Саме Малік у травні був організатором семінарів у Вилкове, Кілії та Ізмаїлі у травні цього року, які проводились в рамках цього ж проекту.

Також на тендер подавала заявку вартістю 0,83 млн грн. Державна екологічна академія післядипломної освіти та управління. Однак вона не була допущена до участі через відсутність усіх документів, передбачених конкурсною документацією.