«Труханівці» відкрито розпиляли 81 мільйон на ремонт півкілометра вулиці в центрі Одеси
22.08.2016   //  

Управління дорожнього господарства Одеської міськради 8 серпня за результатами тендеру замовило ТОВ «Ростдорстрой» капітальний ремонт вул. Преображенської за 81,01 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

До кінця 2017 року вулицю відремонтують на ділянці від вул. Жуковського до вул. Садової довжиною 500 м та площею 13 300 кв. м.

Одеса, вулиця Преображенська_ Одеса, вулиця Преображенська

Влаштують проїжджу частину зі стоянками і майданчиками під сміттєві контейнери, тротуари, систему відеоспостереження із шести камер, освітлення, захисні мембрани колектору і підземного переходу, нанесуть розмітку, встановлять огородження, світлофори і дорожні знаки. Також перевлаштують трамвайну колію з контактною мережею, перекладуть кабелі, каналізацію, водо- і газопровід.

Конкурентами були ТОВ «Автомагістраль-Південь» одеситів Валерія Короткова та Олега Наливанного і ТОВ «Будівельно-виробнича компанія «Пик-Строй».

«Ростдорстрой» записано на вірґінський офшор «Сайдлейк інтернешнл лімітед» авторитетного бізнесмена Олександра Жукова з Лондона, депутата Одеської міськради Юрія Шумахера (партія «Довіряй ділам» Геннадія Труханова), Олександра Рацкевича і Євгена Коновалова.

Шумахер із Трухановим володіють вірґінським офшором «Corderoy Trading Limited».

Донька Жукова Дар’я є громадянською дружиною російського мільярдера Романа Абрамовіча, якого вважають одним з «гаманців» Володимира Путіна.

Із 2008 року «Ростдорстрой» виграв торгів на 3,96 млрд грн.

Зокрема у липні Служба автомобільних доріг в Одеській області замовила йому поточний середній ремонт ділянок траси М-15 Одеса-Рені на 173,28 млн грн.

Одеським «БВК «Пик-Строй» володіють одесити Захар Петровицький і Марина Лозовенко та Андрій М’ястковецький з Вінниччини.

Марина Лозовенко (Ізбаш) є депутатом Одеської міськради від тієї ж партії «Довіряй ділам» Труханова. Раніше вона була помічницею Труханова, коли той був нардепом від Партії регіонів.

У держреєстрі для зв’язку з фірмою вказано номер телефону 048 7261577, що належить ТОВ «ДРСУ-КОМ» Олега Пеко, Миколи Данилюка та Олександра Мельникова. Раніше співвласницею цієї фірми була Наталія Шумахер, яка свого часу проживала зі згаданим Юрієм Шумахером за однією адресою.

Інший номер телефону фірми-конкурнта 048 7263544 використовує також нині ліквідоване ТОВ «Пантеон-Юг». Його засновником свого часу був Михайло Старушкевич. Раніше тому належало одеське ТОВ «Південні фондові технології», чия назва співпадає із назвою російського ТОВ «Южные фондовые технологии» з групи «Рост». Зараз «Південні фондові технології» записані на Наталю Ганевич.