Банк Грановського через суд виселяють із державної будівлі на Майдані
22.08.2016   //  

банк грановськогоСуд видав рішення про стягнення з ПАТ «Фінбанк» 2,72 млн грн. до державного бюджету і виселення з приміщення у м. Київ, вул. Бориса Грінченка, 1, літ. А. Про це свідчить рішення Господарського суду Одеської області від 15 липня.

У 2009 році Фонд держмайна і «Фінбанк» уклали договір оренди приміщення вул. Бориса Грінченка, 1А площею 329 кв.м. Приміщення є частиною будівлі, що перебуває на балансі державного підприємства «Спецагро».

Основним акціонером «Фінбанку» із часткою більше 79% є одеський бізнесмен Олександр Грановський (не плутати з тезкою-нардепом з Блоку Петра Порошенка).

Згідно з договором, «Фінбанк» перераховував орендну плату до державного бюджету та балансоутримувачу у співвідношенні 70% на 30%.

Перший зампрокурора Шевченківського району міста Києва стверджує, що «Фінбанк» має 535 тис грн. заборгованості по орендній платі.

Також Фонд держмайна попросив стягнути 179 тис грн. збитків від інфляції, 47 тис грн. пені і 1,95 млн грн. неустойки.

Крім того, договір оренди закінчився у квітні 2015 р., а Фонд держмайна повідомив «Фінбанк», що не хоче його продовжувати. Незважаючи на це, приміщення не повернуте і досі перебуває в користуванні орендаря.

«Фінбанк» повідомив, що у квітні 2015 р., коли закінчився термін оренди, уклав договір із ПП «СПМК-7». Однак співробітники ДП «Спецагро» не допускали їх до приміщення і чинили перешкоди у вивезенні майна. Але суд зазначив, що «Фінбанк» не надав доказів, що його справді не пускали в приміщення.

Тому суд визнав позовні вимоги і зобов’язав «Фінбанк» оплатити борг по орендній платі і штрафні санкції, а також звільнити приміщення.

Справа розглядалася в Одеській області за місцезнаходженням відповідача – «Фінбанку».