- НАШІ ГРОШІ - https://nashigroshi.org -

Ахметов і Пінчук продали «Укртранснафті» труб на 159 мільйонів

ПАТ «Укртранснафта» 5 і 10 серпня за результатами тендеру уклала дві угоди про поставку сталевих труб для магістральних нафтопроводів  на суму 158,86 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

ТОВ «Метінвест-СМЦ» Ріната Ахметова за 90,21 млн грн. замовили електрозварні прямошовні експандовані труби 530х9 мм із зовнішнім антикорозійним тришаровим захисним покриттям по 4 551 грн./п.м.

ТОВ «Інтерпайп Україна» Віктора Пінчука отримає 68,65 млн грн. за зварні прямошовні труби 530х10 мм по 4 556 грн./п. м.

У липні держкомпанія купила такі труби у ТОВ «Торговий дім «Трубоізолкомплект» на 10% дешевше – по 4 080 грн./п. м.

У грудні 2015 р. їх придбали в тієї ж фірми по 27 700-27 900 грн./т, відтак ціни неможливо порівняти з теперішніми, бо нині вони виражені у гривнях за погонний метр.

Єдиним конкурентом «Інтерпайпу» було ТОВ «Транспортні інвестиції». Натомість із «Метінвестом», крім цих двох фірм, змагався ще й згаданий «ТД «Трубоізолкомплект». Саме його заявку вартістю 89,37 млн грн. акцептували спочатку. Проте договір з невідомих причин не був підписаний у належний строк, тож переможцем обрали наступного за ціною учасника – компанію Ахметова.

Пропозицію німецької фірми «Зальцгіттер Маннесманн Лайн Пайп Гмбх» відхилили через невідповідний строк поставки. З урахуванням 20% ПДВ вона була б дорожчою за переможців.

Фірма «Транспортні інвестиції» не перемагала на торгах. Її записано на кіпрську компанію «Пламстед Лімітед», кінцевим бенефіціаром є Анастасія Четвертухіна, а директором – Марина Кащенко.

Підприємство має [1] спільний номер телефону (044) 4904828 [2] із ТОВ «Транспортно-інвестиційні технології» з групи [3] «Інтерпайп» Пінчука.

Донедавна засновниками «Транспортно-інвестиційних технологій» були київське ТОВ «Технології ефективного управління» та нікопольське ТОВ «Інвесттехнології», які належать ПАТ «Нікопольський південнотрубний завод» Пінчука та офшорам. Нині фірму переоформлено на кіпрські «Пламстед Лімітед», «Камсет Холдінгс Лімітед» і «Волберт Компані Лімітед» та сейшельські «Белісмо Лімітед» і «Кінтеро Лімітед».

Дніпровський «ТД «Трубоізолкомплект» належить Вячеславу Гордієнку.

Однойменною ліквідованою фірмою «Трубоізолкомплект» володіла низка осіб, серед яких екс-директор Дніпропетровського облводоканалу Семен Шлаєн (2003-2005 рр.) та екс-депутат Дніпропетровської міськради Ігор Білаковський (2006-2010 рр.). Їм же належить ТОВ НВП З ІІ «Укртрубоізол».

Раніше торговий дім мав [4] спільну адресу з «Трубоізолкомплектом»: Дніпропетровська обл., Новомосковський р-н, смт. Меліоративне, вул. Заводська, буд. 2.