«Рідна» фірма екс-комунальника втратила підряд на добудову школи і клубу у Новолабуні за 46 мільйонів
21.08.2016   //  
Недобудована школа у Новолабуні

Недобудована школа у Новолабуні

ДП «Хмельницька обласна служба єдиного замовника» 11 серпня за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «Будівельна виробнича компанія «Форвард Плюс» на будівництво школи та сільського клубу в с. Новолабунь Полонського району (коригування) за 45,62 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

У 2012 р. підряд на будівництво першої черги за 20,88 млн грн. отримало ТОВ «Поділля Рембуд», засновником якого колись був екс-директор департаменту ЖКГ та будівництва Хмельницької ОДА Олег Вівчурко. Тендер повторили у 2013 р., але його знову виграла та сама фірма із ціною 20,68 млн грн.

Нині ж замовили будівництво першої та другої черг до кінця 2018 р.

Виконають загальнобудівельні роботи, зовнішнє і внутрішнє опорядження, влаштують інженерні мережі, встановлять вікна, двері, огорожу, придбають сантехніку й устаткування, облаштують шкільний стадіон, озеленять територію.

Нагадаємо, школу почали зводити ще в 1991 р., а в 1993 р. роботи призупинили. На час оголошення першого тендеру майновий комплекс був готовий наполовину.

Єдиним конкурентом було ТОВ «Поділля-Інвест Сіті» з вищою на 0,2% ціною.

Нетішинський «БВК «Форвард Плюс» належить Олександру Клімчуку, який також володіє острозьким ТОВ «Техфорт» разом зі Світланою Фариною та Оксаною Клімчук. Остання є співзасновницею ТОВ «Центр комплексного проектування УБ ХАЕС».

За даними АМКУ, у 2014 р. «БВК «Форвард Плюс» і ТОВ «Ізяславтрансбуд» узгодили дії на тендері управління ЖКГ Хмельницької міськради на реконструкцію набережної.

Усього з 2008 р. фірма-переможець виграла торгів на 74,97 млн грн.

Засновником хмельницького «Поділля-Інвест Сіті» є Віктор Турчин, а директором – Іван Прокопченко. Принаймні до 2012 р. власниками були Олександр Ступніцький і Сергій Бицик.

Із жовтня 2013 року фірма виграла тендерів на 18,30 млн грн.

Зокрема у серпні 2013 р. вона розіграла з «Поділля Еко-Буд» тендер на будівництво школи у с. Корчик за 18,79 млн грн.

«Хмельницьку обласну службу єдиного замовника» очолює Андрій Колеснік.

У 2009-2011 рр.. він був співвласником ТОВ «Юніпром-Поділля», пізніше його частку переоформили на вищезгаданого Ступніцького.

За однією адресою з Андрієм Колесніком прописана Лідія Колеснік, співвласниця ТОВ «Версаль Груп» разом із Людмилою Бицик. Директором цієї фірми є Сергій Бицик.

Крім того, Колеснік до травня 2011 р. входив до складу засновників «Поділля Еко-Буд».