Оточення Труханова за 169 мільйонів відремонтує шість вулиць у Києві
21.08.2016   //  

Комунальна корпорація «Київавтодор» 20-22 липня та 11-12 серпня за результатами тендерів уклала шість угод із ПП «Київшляхбуд» про капітальний ремонт вулиць на суму 169,24 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Відремонтують:

  • просп. Глушкова від вул. Васильківської до межі обслуговування у Голосіївському р-ні за 64,42 млн грн.
  • вул. Вадима Гетьмана від шляхопроводу Караваєві Дачі до Шулявського шляхопроводу у Солом’янському р-ні за 47,32 млн грн.
  • вул. Васильківської від просп. Глушкова до буд. №35 у Голосіївському р-ні за 40,00 млн грн.
  • вул. Кіквідзе від вул. Проф. Підвисоцького до Печерського мосту в Печерському р-ні за 9,59 млн грн.
  • вул. Стрілецької від вул. Ярославів Вал до вул. Велика Житомирська у Шевченківському р-ні за 4,24 млн грн.
  • вул. Саксаганського від вул. Петлюри до пл. Перемоги у Шевченківському р-ні за 3,67 млн грн.

Єдиним конкурентом було ПАТ «Броварське шляхово-будівельне управління №50».

На торги щодо проспекту Глушкова і вулиці Васильківської прийшло ПП «Автомагістраль» із нижчими на 12-17% цінами. Заявки відхилили через відсутність розрахунків вартості експлуатації власних будівельних машин і механізмів, довіреності на представника, нібито завищену вартість піску в 112 грн./куб. м та інші недоліки документів і кошторисів. Фірма подала скарги в АМКУ, але потім їх відкликала.

«Київшляхбуд» був заснований в Одесі у 2009 р. під назвою ПП «Будівельна фірма «Югавтодор». Власником у 2009-2010 рр.. був Олексій Барбул, який у 2010 р. певний час очолював Управління дорожнього господарства Одеської міськради, а потім був заступником начальника.

Наразі засновником значиться вірґінська фірма «Соєр і Брантон ЛТД». На цей же офшор і депутата Одеської міськради Юрія Шумахера від партії «Довіряй ділам» Геннадія Труханова зареєстроване ТОВ «Інвестиційна група «Рост» Олександра Жукова (у стані припинення).

Незмінним директором фірми з 2010 р. є Олександр Ращупкін, який раніше керував нині ліквідованим ТОВ «Пантеон-Юг». Засновником останнього свого часу був Михайло Старушкевич – власник одеського ТОВ «Південні фондові технології», чия назва співпадає із назвою російського ТОВ «Южные фондовые технологии» з тієї ж групи «Рост».

За даними ВДЗ, «Київшляхбуд» за останні роки виграв тендерів на суму 657,52 млн грн.

Раніше власником 84% акцій «БШБУ № 50» був громадянин Росії, ім’я котрого SMIDA не розкриває. Але у березні 2015 р. його частка зменшилась до 9,8%. Нині пакет у 74% належить гендиректору фірми Віктору Гавриленку. У 2002-2003 рр.. той очолював ВАТ ДАК «Автомобільні дороги України».