Запорізькі медики замовили Фісталю «швидких» на 16 мільйонів
20.08.2016   //  

КУ «Запорізька станція екстреної (швидкої) медичної допомоги» Запорізької обласної ради 10 серпня за результатами тендеру замовила ТОВ «Автоспецпром» автомобілів швидкої медичної допомоги на 15,99 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

До грудня поставлять 9 автомобілів екстреної медичної допомоги типу В по 1,78 млн грн.

Вони будуть оснащені пристроями іммобілізації та респірації, оксиметром, дефібрилятором, електрокардіографом, глюкометром тощо.

У листопаді 2015 року КЛПУ «Обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» у м. Краматорську замовила «швидкі» цього типу по 1,64 млн грн.

Єдиним конкурентом було ПАТ «Науково-виробниче об’єднання «Практика» з вищою на 0,04% ціною.

Власниками «Автоспецпрому» є кияни Тігран Дзігуа (16,5%), Федір Саворовський (17%), його син Віталій Саворовський (16,5%) та донеччанин Володимир Фісталь (50%). Останній є сином відомого лікаря Еміля Фісталя, керівника «Інституту відновлювальної хірургії ім. Гусака» в окупованому Донецьку. Фісталя-старшого пов’язують дружні стосунки зі вже колишнім головою комітету Верховної Ради з питань охорони здоров’я Тетяною Бахтєєвою (представляла Партію регіонів). Нині вона член цього комітету і представляє «Опозиційний блок».

«Автоспецпром» був створений навесні 2012 року. У 2013-2015 рр.. він отримав підрядів на 118,14 млн грн.

Нагадаємо, за даними Нацполіції, посадовці Головного управління Держказначейства в Луганській області та Департаменту охорони здоров’я Луганської ОДА незаконно перерахували «Автоспецпрому» і ТОВ «Ілатанмед» 20,63 млн грн., що були призначені на відновлення інфраструктури міст області.

«НВО «Практика» належить Олегу Висоцькому. Компанія за часів Януковича була основним постачальником автомобілів швидкої допомоги для МОЗу по завищеним цінам. Однак після Майдану відповідне кримінальне провадження не дійшло до суду.