«Укртрансгаз» роздав 146 мільйонів на ремонт компресорних станцій
19.08.2016   //  

Філія «УМГ «Прикарпаттрансгаз» ПАТ «Укртрансгаз» 14-26 липня і 12 серпня уклала угоди про реконструкцію електропостачання компресорних станцій (КС) на суму 145,92 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

ТОВ «Будівельний холдинг Шевченківський» за 106,17 млн грн. відремонтує на КС «Ужгород»:

  • систему електропостачання компресорного цеху №2 за 55,11 млн грн.
  • комплектну трансформаторну підстанцію 2х1000 компресорного цеху №2 за 33,00 млн грн.
  • систему електропостачання апарату повітряного охолодження газу за 19,06 млн грн.

ТОВ «Техностар» дадуть ще 39,75 млн грн. на ремонт підстанції 35/6 кВ КС «Долина».

Саме ця фірма спочатку виграла торги щодо апарату охолодження газу із ціною 18,34 млн грн. Згодом із невідомих причин відбувся повторний акцепт і переможцем став «БХ Шевченківський». Перед цим він подавав скаргу до АМКУ, але відкликав її.

У окремих торгах також брали участь ТОВ «Запорізька механізована колона №1», ТОВ «Новітні енергетичні програми» і ТОВ «Донецькенергомережпроект».

«БХ «Шевченківський» був заснований у березні 2014 р. киянином Ігорем Поліщуком, який також ним керує.

Раніше директором був Віталій Міщук із м. Кузнецовськ Рівненської обл., який також володіє ТОВ «Універсал-2011». На торгах «Енергоатому» в серпні 2014 р. фірму представляв Є.О. Черниш.

Із серпня 2015 р. холдинг отримав підрядів на 296,53 млн грн у енергокомпаній із різних відомств.

Харківський «Техностар» належить Андрію Шинкару, Юрію та Олександру Чубукам. Раніше серед засновників також були Олександра Чубук, Віталій Довбій і панамська фірма «Гарвані Груп Корпорейшн».

Юрію Чубуку та Андрію Шинкару також належить ТОВ «Завод високовольтної апаратури». У свою чергу Шинкар володіє ТОВ «Високовольтний сервіс» і нині ліквідованим ТОВ «Високовольтний сервісний центр». Крім того, Юрій Чубук є засновником ТОВ «Торгівельно-промислова компанія «Енергія», ТОВ «Торгівельно-промислова компанія «Велес», ТОВ «Покровська садиба» та припинених ТОВ «ТПК «Бум» і ТОВ «Атос Інвестгруп».

У 2014 р. Юрій Чубук балотувався до ВР від 168 округу, але програв Валерію Писаренку.