Суд дозволив харчовикам Ахметова не платити за землю в окупованій Макіївці до закінчення АТО
19.08.2016   //  

Господарський суд Донецької області звільнив ТОВ «Азоврітейл» від орендної плати за користування земельною ділянкою площею 8,02 га в Макіївці.

Таке рішення суд ухвалив 9 серпня.

В грудні 2012 року Макіївська міськрада та ТОВ «Азоврітейл» уклали договір оренди земельної ділянки загальною площею 8,02 га. Оренда була оформлена на 49 років. Фірма платила за оренду 3% нормативної грошової оцінки землі, що складало 455 тис грн. в рік. На період будівництва на цій ділянці орендна плата була знижена до 190 тис грн. на рік.

Сама земля була виділена під будівництво та реконструкцію будівель для функціонування підприємства по виробництву продуктів харчування.

В липні цього року ТОВ «Азоврітейл» звернулося до суду з позовом, що з початком антитерористичної операції на Донбасі загалом та в Макіївці зокрема. Фірма заявила, що нині позбавлена можливості використовувати свою нерухомість та землю під нею, а тому потрібно внести зміни до умов оренди. А саме, звільнити її від сплати за користування землею з моменту вступу в силу рішення РНБО від 4 квітня про початок АТО до закінчення операції.

Суд вирішив, що фірма навела вагомі докази про неможливість використання орендованої землі в Макіївці, а тому позов задовольнив.

Засновниками ТОВ «Азоврітейл» є ТОВ «Український рітейл» та кіпрська компанія «Юр Юнайтед рітейлз лімітед». Кіпрська компанія є і засновником ТОВ «Український рітейл», кінцевим бенефіціаром якого вказаний Ренат Ахметов.