Центральну вулицю Рівного за 10 мільйонів відремонтували «липовим» асфальтом
18.08.2016   //  

Службовці Управління ЖКГ Рівненської міськради підписали акти виконаних робіт на вулиці, ремонт якої був виконаний неякісним матеріалами та не в повному обсязі.

Про це пише Олександр Леменов у «Бізнес Цензорі».

Минулого року міське Управління ЖКГ Рівненської міськради  провело два тендери на капітальний ремонт дороги, за результатами яких переможцем стало ТОВ «Трансзахід Логістик».

Загальна сума угод склала 15,05 млн грн.

Згодом представники приватної компанії виконали роботи, а співробітники Управління ЖКГ склали акти приймання робіт і сплатили кошти.

У червні 2016 року слідчі поліції міста Рівного після публікацій в ЗМІ про незавершеність будівництва оглянули проїжджу частину вулиці Соборної, ремонт якої за угодою коштував 10,20 млн грн. Поліцейські взяли зразки асфальтобетонного покриття, який використовувався під час будівельних робіт, і направили їх для дослідження у три державні експертні установи.

Перевірка якості покриття з вулиці Соборної виявила, що асфальтобетонна суміш, використана у нижніх шарах покриттів на вказаному об’єкті, відноситься до асфальтобетону типу «Б» марки «I». Але в акті приймання виконаних підрядних робіт за жовтень 2015 року вказана інше – асфальтобетон крупнозернисту типу «А» марки «I». Саме цей тип асфальту був передбачений і проектно-кошторисною документацією.

Після цього поліція відкрила кримінальне провадження, а податкова інспекція провела позапланову перевірку фірми.

Вже після відкриття кримінального провадження органи самоврядування продовжують перераховувати ТОВ «Трансзахід Логістік» кошти. Наприклад, Департамент будівництва та архітектури Рівнеської ОДА заплатив фірмі 1,03 млн авансу.

За словами керівника ГО «Антикорупційний моніторинг» Юрія Дюга, де-факто ремонт вул. Соборної до цього часу не завершено.

Донедавна власником «Трансзахід Логістик» був Кундеус Олександр Васильович, але сьогодні єдиним засновником фірми  в реєстрі зазначений Войтко Ігор Валерійович. Людина зі схожим ПІБ була директором низки рівненських компаній: ПП «Плеяда-Рівне», філія ЗАТ «Канук-захисні покриття», ТОВ «Транс сервіс», ТОВ «Альянс-Трансгруп».

Керівником ТОВ «Трансзахід Логістик» Марчук Максим Валентинович, який також є власником та директором ТОВ «Анлантатранс-Захід» і співвласником ТОВ «Атланта-Захід».