Помічник Кононенка призначений замголови наглядової ради «Центренерго»
18.08.2016   //  

ПАТ «Центренерго» 10 серпня призначило представників Фонду держмайна керівниками наглядової ради. Про це повідомляється у системі SMIDA.

Головою наглядової ради (НР) став директор Департаменту управлiння державними пiдприємствами та корпоративними правами держави ФДМУ Євген Вiкторович Асташев, який вже давно представляє Фонд у різних держпідприємствах.

Заступником голови НР призначений Олександр Сергiйович  Вiзiр, який нині є виконуючим обов’язки заступника директора директора Департаменту управлiння державними пiдприємствами та корпоративними правами держави – начальника Управлiння корпоративних прав держави ФДМУ.

Візір відомий як помічник народного депутата Ігоря Кононенка («Блок Петра Порошенка»), якого називають неофіційним куратором української енергетики. Раніше Кононенко був депутатом Київради, а Візір до призначення у ФДМУ був заступником начальника управління – начальником відділу правової експертизи актів Київської міської.

В оголошенні про призначення Візіра в «Центренерго» вказано, що протягом останніх п’яти років він також був юрисконсультом в ТОВ «Градбуд-1», ТОВ «Акцепт Логистик Груп», ТОВ «Смарт карти та системи», ТОВ «Юридична фiрма «Саєнко Харенко», а також директором ТОВ «Базис Iнвест» і ТОВ «Будпромiнфрасервiс».

Засновником фірми «Базис Iнвест» є Андрій Заїка, який у 2015 році очолив Державну екологічну інспекцію. Раніше її очолював Сергій Тригубенко, нинішній нардеп від БПП.

Минулого року заснована помічником Тригубенка фірма «ТД-Ресурс» продала на «Центренерго» вугілля на 520 млн грн. При цьому частину оплаченого вугілля енергетикам так і не привезли.

А радниця Заїки і помічниця Тригубенка Юлія Сьомик цього року стала радницею нового міністра енергетики та вуглепрому Ігоря Насалика.

Торік директором «Центренерго» був Ігор Балабанов, який також був депутатським помічником Тригубенка.