«Київтрансгаз» замовив болгарам екскаваторів на 93 мільйони за секретними цінами
17.08.2016   //  

Філія «УМГ «Київтрансгаз» ПАТ «Укртрансгаз» 10 серпня за результатами тендеру замовила ТОВ «Констракшн Машинері» гусеничних екскаваторів на 93,40 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Придбають 12 екскаваторів 1,2 куб. м, 7 екскаваторів 1 куб. м та 2 мініекскаватори.

Назви моделей та їхні ціни не оприлюднили.

Єдиним конкурентом було ПАТ «Агріматко-Україна» з вищою на 5,7% ціною.

ТОВ з ІІ «Цеппелін Україна ТОВ» поскаржилося в АМКУ, що вимогам тендеру відповідає лише техніка компанії «JC Bamford Excavators», порівнявши її з технікою «Caterpillar». Замовник не довів, що зазначеним характеристикам відповідає продукція щонайменше двох виробників, тож адмінколегія зобов’язала його змінити конкурсну документацію. Після цього скаржник все одно не прийшов на торги.

Власниками київської фірми «Констракшн Машинері» є болгари Боряна Радєва, Камен Нонєв і Димитр Ілчєв.

У жовтні 2015 року «Київтрансгаз» замовив їй екскаваторів на 58,99 млн грн. Тоді конкурентом теж була фірма «Агріматко-Україна», а «Цеппелін Україна ТОВ» оскаржувало торги в АМКУ, проте безуспішно. На відміну від нинішнього тендеру, торік газовики вказали моделі та ціни кожної з них.

«Агріматко-Україна» належить кіпрській компанії «Агріматко Лімітед». Кінцевими бенефіціарами є йорданці Мустафа і Халед Мікдаді та марокканець Мохамед Мікдаді. Керує фірмою-конкурентом Олександр Холод, а підписантом значиться його заступник Микола Буряк.