Фірмі замгубернатора Київщини докинули 42 мільйони на добудову школи на околиці Києва
15.08.2016   //  

КП «Спецжитлофонд» 8 серпня уклало угоду з ТОВ «Інвестиційно-будівельна компанія «Інтеграл Груп» про додаткові роботи з реконструкції школи на 41,64 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Школа №140 по вул. Львівській, 47/8 у Святошинському районі була збудована в 60-их роках. Реконструкцію почали в 2006 р., а в 2010 р. призупинили через відсутність коштів.

У червні 2015 р. фірма «Інтеграл Груп» виграла тендер на 83,97 млн грн.

Проектом передбачалося перепланувати існуючу будівлю, над її існуючими трьома поверхами зробити четвертий, з боків прибудувати 4- і 3-поверхові прибудови, обладнати басейн з оздоровчим комплексом. У вартість також входила закупівля меблів, побутової техніки, комп’ютерної техніки.

Торік 1 вересня запрацював новий корпус школи (перша черга).

За нинішньою угодою до жовтня виконають додаткові роботи у старому корпусі, вартість яких не перевищує 50% вартості первинного договору.

Зокрема підсилять перекриття, стіни і перемички, обладнають туалети для дітей з обмеженими можливостями, влаштують огорожу трибуни із скла та нержавіючої сталі, додаткові віконні прорізи у спортзалі та басейні, підлоги у спортзалах зі спортивного лінолеуму, підвісні стелі та два додаткових класи інформатики, збільшать кількість інтерактивних дощок.

Загалом реконструкція школи коштуватиме 125,61 млн грн.

За словами заступника голови КМДА Ганни Старостенко, старий корпус (друга черга) відкриється 1 вересня цього року.

«Інтеграл Груп» належить ТОВ «Будхаус Групп» і ТОВ «Інвест Капітал Девелопмент». Першу з них записано на кіпрські компанії «Будхаус Груп Лімітед» і «Нікольський Холдингз Лімітед», а другу – на ще один кіпрський офшор «Хавіндо «Ентерпрайзіз Лімітед».

Кінцевими бенефіціарами фірми-переможця та її засновників є перший заступник голови Київської ОДА Лев Парцхаладзе, його двоюрідний брат Жора Цагареішвілі та співвласник групи «Технова» Анатолій Шкрібляк (розподіл часток не уточнюється).

Директором фірми є Олександр Білокур. Особа з такими ПІБ свого часу була головою правління ПАТ «Київміськбуд-1», а потім – в.о. гендиректор ДП «НСК «Олімпійський».