«Київавтодор» дав 59 мільйонів на ремонт вулиці «рідній» фірмі свого екс-голови
14.08.2016   //  

вулиця Саперно-СлобідськаКК «Київавтодор» 3 серпня за результатами тендеру замовила ТОВ Спеціалізоване будівельно-монтажне управління «Підряд» капітальний ремонт вул. Саперно-Слобідської у Голосіївському районі за 58,81 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

До жовтня 2017 р. відремонтують ділянку довжиною 2 км від просп. Науки до розв’язки по вул. Кіквідзе. Влаштують проїжджу частину, тротуари, парапетну огорожу і дощову каналізацію, нанесуть розмітку та облаштують газони.

Єдиним конкурентом було ПП «Київшляхбуд».

Заявка ПП «Автомагістраль» була на 8% дешевшою, але її відхилили через відсутність розрахунків вартості експлуатації техніки та довіреності на представника, недоліки листів-відгуків і не підписаний з двох сторін договір про надання завдатку. Фірма подавала скаргу в АМКУ, та потім її відкликала.

Власниками СБМУ «Підряд» нині є Григорій Жабський, Тетяна Казнодій, Андрій Сороченко, Юлія Татарінова та Сергій Богатирьов. До вересня 2014 р. співвласницею була Ганна Скіценко – дочка екс-гендиректора «Київавтодору» й екс-депутата Київради («УДАР») Володимира Жукова. У 2002-2005 рр.. Жуков сам входив до складу власників фірми. Із 2008 р. фірма виграла торгів на 562,49 млн грн.

У березні 2014 р. Жуков звільнився з посади за власним бажанням. Цьому передувала перевірка «Київавтодору», що виявила завищення цін на закупівлі товарів (переплата 4,5 млн грн. на солі, ще 2,4 млн грн. на пальному), а також можливу корупційну складову при наймі підрядників – при наявності 12 власних комунальних підприємств 95% робіт з поточного ремонту доріг виконувала компанія, близька до Жукова. Новим керівником став Олександр Густєлєв.

«Київшляхбуд» був заснований в Одесі у 2009 р. під назвою ПП «Будівельна фірма «Югавтодор». Власником у 2009-2010 роках був Олексій Барбул, який у 2010 році певний час очолював Управління дорожнього господарства Одеської міськради, а потім був заступником начальника.

Наразі засновником є вірґінська фірма «Соєр і Брантон ЛТД». На цей же офшор і депутата Одеської міськради Юрія Шумахера від партії «Довіряй ділам» Геннадія Труханова зареєстроване ТОВ «Інвестиційна група «Рост» Олександра Жукова (у стані припинення).

Незмінним директором фірми-конкурента з 2010 року є Олександр Ращупкін, який керував нині ліквідованим ТОВ «Пантеон-Юг».

Засновником останнього свого часу був Михайло Старушкевич. Раніше тому належало одеське ТОВ «Південні фондові технології», чия назва співпадає із назвою російського ТОВ «Южные фондовые технологии» з тієї ж групи «Рост». Зараз «Південні фондові технології» записані на Наталю Ганевич.