Дорогу під Херсоном за 14 мільйонів відремонтує росіянин, якого підозрюють у тендерних махінаціях
12.08.2016   //  

Служба автомобільних доріг Херсонської області Держагентства автомобільних доріг України 2 серпня за результатами тендеру уклала з ТОВ «Будівельна компанія «Дорлідер» угоду поточний ремонт дороги вартістю 14,39 млн грн.

Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Технічною документацією торгів передбачено, що до кінця року потрібно провести поточний ремонт 3,1 км дороги державного значення Білозерна-Херсон. На ділянці км 0+000 – км 3+100 заплановано покласти новий асфальт, встановити бар’єрне огородження та нові дорожні  знаки.

Єдиним конкурентом переможця на торгах було  ПАТ «Броварське шляхово-будівельне управління №50». Раніше власником 84% акцій «БШБУ № 50» був громадянин Росії, ім’я котрого SMIDA не розкриває. Але у березні 2015 року його частка зменшилась до 9,8% і тепер  пакет у 74% належить гендиректору фірми Віктору Гавриленку. У 2002-2003 роках той очолював ВАТ ДАК «Автомобільні дороги України».

ТОВ «будівельна компанія «Дорлідер» зареєстроване в Одесі на громадянина Росії Вагінака Аветісяна.

На початку серпня Приморський районний суд м. Одеса надав податківцям доступ до документів  Департаменту житлово-комунального господарства Миколаївської міської ради відносно тендеру на минулорічний ремонт дороги по вул. Пушкінській. В 2015 року Департамент за результатами тендера уклав угоду з ТОВ «БК «Дорлідер» на капітальний ремонт дороги вартістю 4,05 млн грн. Єдиним конкурентом переможця тоді було одеське ПП «Дорлідер». В ході слідства податківці отримали докази антиконкурентних та узгоджених дій цих двох фірм.

Нині ПП «дорлідер» змінило назву на ПП «Південьдортех», його власником вказаний Гарнік Погосян. В 2015 році він був керівником цієї фірми, а її власником був житель російської Тюмені Завен Степанян. Заснував ПП «Дорлідер» в 2004 році Араік Амірханян, який пізніше створив і ТОВ «БК «Дорлідер», з засновників якого він вийшов в 2011 році.