Одеська міськрада епохи Гурвіца продала боксерам тисячу квадратів під спортзал за 1 гривню
11.08.2016   //  

ТОВ «Поіск» зобов’язали повернути до комунальної власності м.Одеси нежиле приміщення по проспекту Маршала Жукова,75. Про це свідчить рішення Господарського суду Одеської області від 4 серпня.

Йдеться про два приміщення площею 589 к.м. і 452 кв.м. Міськрада продала їх фірмі «Поіск» у 2010 році. Приміщення оцінено у 2,82 млн грн. і 2,19 млн грн., відповідно.

Однак фірма «Поіск» заплатила за них тільки 1,20 грн. Таку ціну міськрада визначила за умови створення у приміщеннях спортзалів дитячо-юнацької спортивної школи і подальшого збереження профілю об’єкту.

За невиконання чи неналежне виконання умов договору, фірма «Поіск» мала виплатити повну вартість приміщень.

У 2015 році міськрада виявила, що приміщення не використовуються і мають незадовільний технічний стан.

Компанія «Поіск» стверджувала, що вживає заходів для створення спортзалу, і представила договір будівельного підряду із відстрочкою на виконання робіт, а також акти робіт на шпаклювання стін. Однак суд зауважив, що «Поіск» не надав проектної документації і погодження робіт від міської ради, як цього вимагає договір.

Таким чином, суд дійшов висновку, що «Поіск» за 6 років не облаштував на придбаних об’єктах спортзалів, у зв’язку з чим мав би оплатити повну вартість приміщень, але цього не зробив.

Суд розірвав договір купівлі-продажу приміщень і зобов’язав «Поіск» повернути їх у комунальну власність.

Раніше половина фірми «Поіск» була записана на Григорія Фаєра, який відомий як головний художник Одеського російського драматичного театру і колишній депутат Одеської міської ради. Він вийшов із засновників фірми «Поіск» на початку 2015 р.

Григорій є співзасновником і керівником ГО «Федерація аматорського боксу м.Одеси».

Також одним із засновників організації є Леонід Смоляр, сьогодні відомий як помічник нардепа від «Блоку Петра Порошенка» Валерія Карпунцова. Останній у 2014-2015 рр. був помічником Генпрокурора з особливих доручень.

Третім засновником федерації боксу є Едуард Смоляр (батько Леоніда), колишній депутат Одеської міськради, за даними ЗМІ він свого часу входив у найближче оточення екс-мера Одеси Едуарда Гурвіца.

Решта компанії належала ТОВ «Юридична компанія «Сфера безпеки бізнесу», що віднедавна значиться єдиним власником «Поіска». Власником «Сфери безпеки бізнесу» значиться Магомед Магдієв, відомий як співвласник авторинку «Успіх», якого у ЗМІ називають авторитетом на прізвисько «Мага-Спорт».