ГПУ перевіряє, як родичі Бориспільського прокурора отримали купу землі і квартир
11.08.2016   //  

Генеральна прокуратура перевіряє, як члени родини Бориспільського міжрайонного прокурора Миколи Ульмера протягом останніх років заволоділи понад 20 об’єктами нерухомості. Про це стало відомо з ухвал Печерського районного суду м. Києва.

Протягом 2013-2016 років члени родини Бориспільського міжрайонного прокурора отримали у власність у Києві та в Бориспільському районі Київської області понад 20 об’єктів нерухомості, серед яких більше 5 га землі, 6 житлових квартир та 4 паркомісця.

26 липня суд задовольнив клопотання слідчого ГПУ і надав йому доступ до документів, що перебувають у володінні відповідних сільрад:

  • щодо ділянок 0,16 га і 0,5 га у с. Вишеньки;
  • щодо ділянки 0,2 га у с. Чубинське;
  • щодо ділянки 0,13 га у с. Іванків.

Слідчі ГПУ перевіряють обставини безоплатного набуття цих ділянок у власність членами родини 31-річного прокурора Ульмера.

14 червня суд надав слідчому доступ до договорів куплі-продажу ще трьох ділянок загальною площею 0,25 га у с. Вишеньки та трьох квартир – у Києві на вул. Антоновича, 131 (ЖК «Парк-хол «Горький»), у Борисполі та в с. Чубинське.

ГПУ проводить розслідування за підозрою у незаконному збагаченні прокурора Ульмера та його родини.

Нагадаємо, в кінці минулого року «Четверта влада» повідомила, що тесть та теща Ульмера Станіслав та Валентина Жираткови за останні три роки оформили у власність більше 10 земельних ділянок загальною площею 5,22 га у Бориспільському районі і купили три квартири. До працевлаштування зятя на керівні посади в бориспільській прокуратурі подружжя Жираткових володіло лише однією квартирою площею 41 кв м в м. Костянтинівка Донецької області.

Дочка Жираткових – дружина Ульмера – працювала прокурором у Генпрокуратурі, станом на кінець 2015 року проходила люстрацію.

У 2012-2016 роках Микола Ульмер був Бориспільським міжрайонним прокурором. Зараз він є зампрокурора Бориспільської місцевої прокуратури.

У декларації за 2014 рік Микола Ульмер вказав, що ні він, ні його дружина не мають жодного нерухомого майна. Ульмер за 2014 рік заробив 104 тис грн, його дружина – 168 тис грн. Також дружина Ульмера мала на рахунках у банках 254 тис грн.