Вищий суд відправив на перегляд справу про мисливські угіддя Пшонки
10.08.2016   //  

Вищий господарський суд передав на новий розгляд справу за позовом прокуратури про визнання недійсним рішення Київської обласної ради, яким ТОВ «Укрмістобудпроект» передано в користування 15 тис га мисливських угідь. Про це свідчить постанова суду від 3 серпня.

Прокурор стверджував, що надання угідь сталося без погодження з користувачами земельних ділянок, на території яких вони розташовані. Таким чином було незаконно припинено користування мисливськими угіддями ДП «Фастівський лісгосп».

У листопаді 2015 р. і червні 2016 р. прокуратура програла позов у першій та апеляційній інстанціях. Апеляційний суд визнав, що була відсутня згода землекористувачів на відведення угідь фірмі «Укрмістобудпроект», однак прокуратура пропустила строк позовної давності.

Вищий госпсуд розпорядився скасувати попередні рішення, оскільки вони приймалися без залучення до розгляду осіб, прав та обов’язків яких вони стосуються. Йдеться про сільські ради, які мали ділянки в межах мисливських угідь.

Справу передано на новий розгляд у Господарський суд м.Києва. Коли відбудеться чергове засідання у справі поки невідомо.

Засновниками ТОВ «Укрмістобудпроект» є жителі Краматорська Дмитро Журавльов та Ігор Косарєв, а директором раніше був Михайло Буров, відомий як парламентський помічник Артема Пшонки, сина екс-генпрокурора. Також до квітня 2011 року Михайло Буров був партнером Олени Близнюк, дружини сина Анатолія Близнюка Сергія по фірмі ТОВ «Ікос Інвест».

Володимир Буров (батько Михайла Бурова) є також був помічником Артема Пшонки в парламенті. Буров-старший є земляком колишнього генпркурора Віктора Пшонки – вони обидва є уродженцями села Сергіївка, що в Донецькій області.