Поліція перевіряє члена правління «Укрзалізниці» щодо замаху на життя бізнесмена
10.08.2016   //  

бужорСлідче управління національної поліції Івано-Франківської області проводить розслідування щодо замаху на життя бізнесмена, співзасновника місцевої медичної компанії ТОВ «Медекс». В рамках розслідування слідчі перевіряють і члена правління ПАТ «УЗ» – Олександра Бужора: його дзвінки, дати відпусток та період роботи в УЗ, повідомляють «Наші гроші з Денисом Бігусом».

1 червня уряд призначив Олександра Бужора членом правління ПАТ «Українська залізниця». Раніше чоловік займав посаду  директора з економіки і фінансів «Укрзалізниці», а ще раніше, з 2001-го по 2010-ті роки, обіймав керівні посади у банку «Золоті ворота» (від першого заступника голови до керівника банку).

Саме із «Золотими воротами» і пов’язана кримінальна справа щодо замаху на життя: в Івано-Франківській області у 2015 році спочатку підірвали автомобіль, а пізніше обстріляли з РПГ будинок місцевого бізнесмена Віктора Фіщука, співзасновника медичної компанії «Медекс».

В період з 2006 по 2009 роки, директор ТОВ «Медекс» отримало в «Золотих воротах» понад $2 млн кредиту. На початку 2008 року банк зупинив кредитування ТОВ «Медекс». Радник президента разом із головою правління банку Олександром Бужором відмовили медичній компанії у реструктуризації боргу  та видачі коштів у сумі $250 тис.

У 2010 році банк «Золоті Ворота» відступив право вимоги боргу «Медексу» своєму ж начальнику служби безпеки Володимиру Волкову та харківській фірмі ТОВ «Експрес». У зверненні слідчих йдеться, що саме Бужор підписав договір цесії, згдіно із яким, право вимоги боргу отримали Волков та «Експрес».

Після передачі боргу Віктора Фіщука зустрів біля офісу «Медексу» невідомий чоловік, який повідомив, що у бізнесмена проблеми із банком «Золоті Ворота», погрожував його сім’ї, дітям та онукам. У підтвердження своїх слів чоловік витягнув із правої кишені предмет схожий на бойову гранату. Згодом на подвір’ї Фіщука вибухнула бойова граната РГД-5.

Нині АКБ «Золоті ворота» у стані припинення. Донедавна номінальні власники банку – Олександра Рудь, Яків Кузнєцов та нардеп від «Оппозиційного блоку» Дмитро Добкін, молодший брат харківського екс-губернатора і нардепа від «Оппоблоку» Михайла Добкіна.