Фірма чотири роки господарює без документів у військовому містечку під Харковом
08.08.2016   //  

ТОВ «Вєгол» повинно компенсувати Квартирно-експлуатаційному відділу м. Харкова Міністерства оборони за користування військовим містечком 1,79 млн грн.

Таке рішення прийняв Господарський суд Харківської області.

В листопаді 2009 року КЕВ Харкова та «Вєгол» уклали договір оренди нежитлових приміщень загальною площею 10 тис кв м. Мова йде про військове містечка №122 на хуторі Небоженка під Харковом. Фірма облаштувала там склади.

Спочатку сума оренди складала 59,50 тис грн. в місяць, потім вона декілька разів змінювалася і в квітні 2012 року складала 64,00 тис грн. в місяць.

Договір оренди  закінчився в жовтні 2012 року і військові не стали його продовжувати через заборгованість орендарів. Але фірма продовжувала без договору користуватися приміщеннями. Тому військові подали позов, де вимагали виплатити неустойку за період з січня 2015 року по березень 2016 року в розмірі 3,00 млн грн.

Суд здійснив власний розрахунок неустойки і нарахував її в сумі 1,79 млн грн. Це вартість орендної плати за 14 місяців в цінах 2012 року. При цьому, суд відмовився стягнути 1,21 млн грг. пені за затримку виплат, бо між фірмою і військовими не існувало договору оренди.

Засновниками ТОВ «Вєгол» є Віталій Єрмаков, Олена Григорьєва, Володимир Ольховський і Михайло Лубченко. Курівником фірми є Віталій Єрмаков. В відкритих джерелах фірма рекламує себе як продавця меблів.

В 2014  суд зобов’язав ТОВ «Вєтол» повернути військовим майно. Але фірма не виконала це судове рішення. Минулого року через суд військові стягнули з фірми неустойку в розмірі 3,50 млн грн.