Армія з другої спроби замовила утилізацію ракетного палива в Білій Церкві за 800 тисяч
07.08.2016   //  

Військова частина А2791 МО України (м. Біла Церква) 29 липня за результатами тендеру замовила ТОВ «Екогрінлайн» утилізацію ракетного палива за 800 тис грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

До 15 серпня підрядник утилізує на своїх виробничих потужностях майже 35 тонн палива ТГ-02 «Самін». Це токсична речовина середнього ІІІ класу небезпеки.

Єдиним допущеним конкурентом було ПАТ «Шосткинський завод хімічних реактивів».

Дорожчу заявку ТОВ «Шостка-Хімпродукт», прописаного за адресою заводу, відхилили через прострочену ліцензію.

Крім того, ТОВ «Сучасний центр утилізації» із вищою ціною відхилили, бо надана фірмою ліцензія не передбачала власне утилізацію.

Закупівлю провели з другої спроби. Перші торги було відмінено через відхилення усіх учасників – шосткинського заводу, «Шостка-Хімпродукту» і ТОВ «Екологічні інвестиції».

Київський «Екогрінлайн» зі статутним капіталом 1 тис грн. виграв торги уперше, хоча був створений у 2011 році. Фірма належить житомирцю Даниїлу Фірдосіфовичу (Данилі Федоровичу) Нураддінову 1989 року народження.

Емін Фірдосіфович Нураддінов відомий як інспектор роти №4 батальйону Управління патрульної поліції у місті Житомирі.

Торік засновником була Лілія Зінченко з Луганська, директором – Анатолій Турко, а фірма мала основний вид діяльності «Інші види оптової торгівлі».

За даними міністерства екології, переможець із 2013 року має ліцензію на збирання, перевезення, зберігання, оброблення та утилізацію в тому числі відходів з прострочених речовин.

Акціонерами «Шосткинського заводу хімічних реактивів» є Михайло Вашуркiн, Вiктор Ляшенко, Олександр Iвченко, Дмитро Ковальов і Сергiй Бугаков.

Івченко володіє ПАТ «Шосткинський хлібокомбінат» разом із Ковальовим, Ляшенком і Вiталiєм Самусєм, а також є депутатом Шосткинської міськради від партії «Наше місто».

Ковальов і Бугаков теж балотувалися туди від партії «За Україну!», але не пройшли.

Вашуркін, який у 2012 році був громадянином Росії, в Україні є автором низки патентів.

У 2014 році саме шосткінський завод отримав підряд в/ч А2791 на утилізацію 54 т саміну за 1,20 млн грн.