Забудовнику дали умовний термін за завищення кошторису житла для міліції на 2 мільйони
04.08.2016   //  

Директор ПП «К.І.К-Л» отримав 5 років умовно за заволодіння 2,36 млн грн бюджетних коштів під час будівництва житла для відділу капітального будівництва Головного управління МВС у Львівській області. Про це стало відомо з вироку Галицького районного суду м. Львова від 21 березня 2016 року.

У вересні 2008 року відділ капітального будівництва (ВКБ) уклав угоду з ПП «К.І.К-Л» щодо робіт з будівництва (придбання житла) на умовах пайової участі в багатоквартирному житловому будинку по вул. Сагайдачного, 17 блок 2 в місті Новий Розділ Львівської області. Йшлося про 1000 кв м в реконструйованому гуртожитку, сума угоди склала 3,95 млн грн.

У вересні-грудні 2008 року директор «К.І.К-Л»  підписав акти приймання виконаних будівельних робіт на загальну суму 3,70 млн грн, кошти фірма отримала.

Згідно з висновками судової інженерно-технічної експертизи станом на початок 2014 року фактична вартість ремонтно-будівельних робіт по реконструкції гуртожитку склала 1,34 млн грн. Таким чином, директор фірми заволодів 2,36 млн грн бюджетних коштів, внісши в акти завищені обсяги виконаних робіт.

Під час судового розгляду керівник «К.І.К-Л»  визнав свою вину і пояснив, що будівельні роботи були виконані частково у зв’язку з фінансовими труднощами. За його словами, кошти, які надходили від відділу капбудівництва, він використовував на будівництво всього будинку. В ньому було заплановано 30 квартир, роботи виконувались поетапно, і тому в комплексі не можливо було виокремити роботи тільки для 10 квартир, на які надав гроші ВКБ.

Директор фірми зобов’язався продовжувати будівництво і найближчим часом здати житловий будинок по вул. Сагайдачного, 17 блок 2 та передати відділу капбудівництва 1000 кв м житла.

Суд призначив керівнику «К.І.К-Л» 5 років умовно з іспитовим строком 3 роки, заборонив займати посади, пов’язані з виконанням адміністративно-господарських обов’язків на 2 роки без конфіскації майна. За цивільним позовом директор фірми повинен сплатити державі 2,36 млн грн матеріальної шкоди.

Згідно з інформацією сайту «Судова влада України», на це рішення була подана апеляція, судовий розгляд призначено на 9 серпня.

З 1991 по серпень 2011 року директором ПП «К.І.К-Л» був Богдан Котик. Він є і засновником підприємства. З липня 2012 року за рішенням про банкрутство Господарського суду Львівської області фірма знаходиться в стані припинення. Котик також є власником та директором ПП «Гермес-АС», співзасновником ТОВ «Анонс» та ТОВ «Літопис-Львів».

За даними «Вісника державних закупівель», у 2008 року ПП «К.І.К-Л» виграло ще один підряд – щодо капітального ремонту приміщення головного корпусу Комунальної міської дитячої клінічної лікарні на м. Львова на суму 600 тис грн.