Херсонські бюджетники щорічно з зарплат відраховують майже мільйон тезкам «лікарняної каси» екс-мера
04.08.2016   //  

Бюджетні та комунальні установи Херсону здійснюють щорічно відрахування з зарплат працівників на адресу Херсонської міської громадської організації «Лікарняна каса» на суму близько 800 тис грн.

Про це пише видання «Херсонские вести» з посиланням на дані порталу публічних фінансів України «Є-дата».

За останні три місяця на рахунок громадської організації управління освіти Херсонської міськради, дитячі садки, лікарні, музичні школи та інші заклади перерахували більше 200 тис грг. Платежі вказані як кошти згідно заяв працівників про відрахування з заробітної плати. В той час, співбесідник видання відповів, що виплати з зарплат бюджетників не завжди відбуваються за їх згоди.

«Лікарняна каса» – аналог страхової організації, яка на внески допомагає хворим отримати ліки та медичне обслуговування.

Від «Наших грошей»

ХМГО «Лікарняна каса» була зареєстрована 30 серпня 2004 року. Зараз її керівником в єдиному держреєстрі юридичних осіб вказаний Вадим Ільмів. На останніх виборах він балотувався від проросійської партії «Союз лівих сил». Ільмієв разом з Володимиром Реверюком та Людмилою Дубковою є засновниками благодійного фонду «Добра справа». Дубкова – співзасновник «Центр руської культури» в Херсоні.

Раніше ХМГО «Лікарняна каса»  керувала Ольга Іванівна Демедюк. Людина з таким ПІБ є лікар-інфекціоніст поліклініки №1 Херсону. «Лікарняна каса» вказала, що має трьох засновників, але імена їх не розкриває.

В той час, в реєстрі громадських організацій Мін’юсту за вказаним ХМГО «Лікарняна каса» ЄДРПОУ відсутня інформація про реєстрацію якої-небудь організації. Але пошук видає структуру з аналогічною назвою, яка також була зареєстрована в один день з ХМГО «Лікарняна каса» – 30 серпня 2004 року. Керівником цієї організації вказаний колишній мер Херсона Володимир Сальдо. Щоправда, ці організації були зареєстровані реєстраційними службами різних районів Херсону.