У Райніна докинуть ще 4 мільйони на ремонт школи, яку мали відремонтувати минулого року
31.07.2016   //  

Департамент капітального будівництва Харківської облдержадміністрації 26 липня за результатами тендеру уклав угоду з ТОВ «Ремстройсинтез» щодо капітального ремонт школи вартістю 3,87 млн грн.

Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

До кінця 2016 року планується виконати капітальний ремонт будівлі Цапівської загальноосвітньої школи I-II ступенів у Золочівському районі Харківської області.

За ці гроші планують зробити огорожу, відремонтувати фасад будівлі, встановити зовнішнє освітлення та зробити благоустрій території.

Минулого року вже проводився тендер на капітальний ремонт цієї школи, який також виграло ТОВ «Ремстройсинтез». Тоді сума договору склала 5,19 млн грн. За даними порталу публічних коштів «Є-Дата», ці гроші були повністю перераховані підряднику ще минулого року. Зокрема, за ті гроші також потрібно було зробити огорожу.

Цього разу конкурентами переможця були ТОВ «Вентто» та ТОВ «Техекс-газ».

Засновником ТОВ «Вентто» є Сергій Кожевніков й цю фірму правоохоронці підозрюють у фіктивності.

ТОВ «Техекс-газ» належить Юзефу Броневському та Дмитру Усатенко. Броневський раніше він був радником Анатолія Близнюка, коли той займав посаду міністра регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ за часів Януковича. Минулого року Броневський балотувався до Харківської міськради за списком БПП «Солідарність», де першим номером  був губернатор Ігор Райнін – ставленик голови Адміністрації президента Бориса Ложкіна.

Крім того, за списком «Солідарності» булотувався й  віце-губернатор Євгеній Шахненко, який курирує тендери Департамента капітального будівництва ОДА, й теперішній перший віце-губернатор Юлія Світлична, яка керує освітою в регіоні.

Цікаво, що раніше серед співзасновників «Техекс-газ» були Владислава Гусліста і Ольга Бойко. Вони відомі як засновники декількох обслуговуючих кооперативів, які безкоштовно отримували землю від Харківської міськради. Зокрема, Гусліста є серед засновників ОК «Житлово-будівельний кооператив «Орбіта-сервіс», який у 2008 році створили люди з оточення Авакова та Кернеса – Ігор Котвицький (народний депутат, фракція «Народний фронт»), Марина Єпішина (топ-менеджер АТ «Інвестор»).Галина Давидова (співзасновник «Паркінг +») та Ганна Давидова.

За 2014-2015 роки ТОВ «Техекс-газ» виграло тендерів у Департамента капітального будівництва ХОДА на суму 28,93 млн грн. Крім того, підприємство отримало підряди у ХОДА на заміну котлів, інформації про які немає у ВДЗ.

Щодо переможця торгів, то ТОВ «Ремстройсинтез» була створена у грудні 2014 року, має статутний фонд 1000 гривень й записана на Ігора Потоцького. Раніше він був засновником ПП «ВКФ «Хартехпромбуд», яке за часів губернаторства Михайла Добкіна отримало від ОДА підрядів на суму понад 50 млн грн., зараз це підприємство ліквідовано.