«Укропівці» з Броварів виграли 45 мільйонів на ізоляцію ділянки газопроводу
29.07.2016   //  

Філія «УМГ «Київтрансгаз» ПАТ «Укртрансгаз» 22 липня замовила ТОВ «Західгазтех Лтд» ремонт ізоляційного покриття магістрального газопроводу за 45,33 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Замінять ізоляційне покриття МГ ЄКК Ду-1200 на ділянці 273,02 км – 279,55 км протяжністю 6,5 км у Лубенському ЛВУМГ.

Єдиним конкурентом було ТОВ «Газпромбудмонтаж».

Броварський «Західгазтех Лтд» зі статутним капіталом 1 тис грн. виграв тендер уперше. Засновниками є Олег Льопа з Кременчука та Анатолій Макаров із Броварів.

Раніше фірма належала Вячеславу Борщову – власнику івано-франківського ТОВ «Західгазтех» разом із Василем Катричем. Торік це підприємство виграло єдиний тендер «Київтрансгазу» на переізоляцію газопроводу за 14,75 млн грн.

У держреєстрі нинішній переможець вказав номер телефону +380674413440, який використовує депутат Броварської міськради Петро Бабич («Укроп») та його ж ГО «Фонд сприяння розвитку місцевого самоврядування Броварського регіону».

Також цей номер має ТОВ «ПІБ Інвест», яке раніше належало самому Бабичу, а зараз записано на Тетяну Бабич. Керівник «ПІБ Інвесту» Владислав Мазур був прописаний за однією адресою з вищезгаданим Макаровим. Підписантом фірми є той самий Борщов.

У 2015 році Борщов і Мазур теж балотувалися до міськради Броварів від «Укропу».

«Газпромбудмонтаж» заснував Василь Шкробтак у 2010 році у м. Вишневе під Києвом. Пізніше фірма змінила адресу реєстрації на Львів, а засновниками стали Назарій Петренко, Світлана Гонта, Руслан Калашник і Олег Галаган. Калашник походить з м. Калуш Івано-Франківської області. Олег Галаган також свого часу був прописаний в Калуші.

У 2011 році Галаган і Калашник мали спільну фірму «Бріск Трейд Україна» з Ернестом Сейтхаліловим, який у 2008-2009 рр. був замдиректора з капбудівництва і матеріально-технічного обслуговування «Укртрансгазу».

Зараз партнером Петренка і Гонти по «Газпромбудмонтажу» є Іван Собішкевич. Раніше він входив до наглядової ради ПАТ «Городоцький кар’єр» як представник акціонера – ТОВ «ФК «Декра» з групи Суркісів.

Також Собішкевич керує ТОВ «Газенергокомплект» Світлани Будз і Наталії Назар. У грудні 2015 року ДП «Укрспирт» уклало з цією фірмою угоду про постачання газу на 275,46 млн грн.