Вітаємо Гройсмана з призначенням Косінова, або рецепт успіху харків’ян
27.07.2016   //  

Злі язики плещуть, що публікації в «Наших грошах» псують життя різним людям, зокрема чиновникам. Так от – це неправда.  Часто буває навпаки – як тільки ми про людину щось напишемо, так одразу в неї в житті усе налагоджується.

Особливо помічні у цьому сенсі публікації «НГ» чомусь для харків’ян. Скільки б ми не писали, а жодного харківського героя «Наших грошей» так і не репресували,  навпаки – життя дарує їм все нові можливості. І Кернесу, і його помічнику Чумакову, і його екс-партнеру Авакову і прочая, прочая…

А ось чергова історія успіху цього чудового регіону.

косинов фбДнями прем’єр-міністр Володимир Гройсман  призначив в.о. першого заступника голови Державної аудиторської служби України Станіслава Косінова, депутата Харківської міськради від «Блоку Петра Порошенка».

Ми ні в якому разі не підозрюємо партійний протекціонізм як основну причину призначення. Ну хіба що трохи для балансу та противаг з представниками «Народного фронту». Бо ж нагадаємо, Держаудитслужбу (раніше Держфінінспеція та ГоловКРУ) ще з часів Яценюка очолює Лідія Гаврилова, яку Гройсман не звільнив, а так би мовити посилив Косіновим. Це дружина бізнесмена Володимира Гаврилова, який після Майдану став одним з ключових персонажів в історії про розкрадання «бензину Курченка» угрупуванням Тищенка під омофором Пашинського (більше подробиць можна знайти, наприклад, тут «Экс-директор «Укртранснафтопродукта» Гаврилов угрожает «отбить голову» журналисту за расследование (аудио)»).

Але головна підстава для вознесіння Косінова, звісно, полягає у прекрасних ділових якостях очільника Держфініспекції Харківської області, чиє прізвище досить регулярно вигулькувало на наших сторінках.

Річ у тім, що у Косінова є мати з потужним бізнесовим минулим. Наприклад, фірма Світлани Косінової ще за часів Януковича була одним з найпотужніших місцевих підрядників по освоєнню десятків мільйонів гривень з бюджету Євро-2012 (Харківська фан-зона вдвічі дорожче, ніж Донецька).

З плином часом пані Косінова вийшла зі складу засновників фірми «Енергосервіс ПМК», але та продовжила активну тендерну діяльність. Така активність звісно не могла не залишитись непоміченою «Нашими грошима». Наприклад, У Кернеса традиційно під вибори закопають мільйони біля Дзеркального струміня, або Колишня фірма матері головного ревізора Харківщини відремонтує кабельні мережі за 5 мільйонів.

У якийсь момент Станіслав Косінов вирішив, що така інформація про його маму шкодить його діловій репутації і він подав до суду. Кілька днів тому безпідставність його підозр про шкоду репутації Косінову довів у натуральному виразі Апеляційний суд Харківської області, який відмовив скаржнику у його вимозі до «Наших грошей» знищити всі згадки про причетність Світлани Косінової до фаворита харківських тендерів.

А загальну безглуздість ниття щодо шкоди діловій репутації довів сам Гройсман, який не зважаючи на публікації «Наших грошей» (або саме зваживши, тут ми не в курсі), підвищив Косінова з регіонального рівня до першого заступника усієї Держаудитслужби.

Тому з великою радістю за переможну ходу нашого героя додамо лише одну невелику замальовку.

Для нехарків’ян спочатку трохи пояснимо. Станіслав Косінов одружений на Оксані Тацій, це донька Василя Тація, ректора Національного юридичного університету ім. Ярослава Мудрого (ми вже фіксували той зв’язок тут: «Донька головного ревізора Харківщини узаконила новий гараж в самісінькому центрі Харкова»).

І ось «Харківський антикорупційний центр» знайшов таке собі ТОВ «Харківський завод будівельних матеріалів «Астор», співвласницями якого за даними ЄДРЮО є і Світлана Косінова, і Оксана Тацій. А ще антикорупціонери знайшли у «Є-даті» інформацію про те, що ця фірма нещодавно отримала 30 тис грн. за бетон від юридичного університету Василя Тація.

Звісно, сума копійчана, для такої закупівлі не треба було споряджувати великий тендер за відкритими торгами. Тому аудиторському відомству Станіслава Косінова нема сенсу колупати чи правильно тесть Косінова заплатив фірмі мами Косінова ті копійки. І діловій репутації Косінова цей факт знову ж таки не може нанести шкоди. Вже доведено судом, Гройсманом  і сучасною історією України.

 

Блог від: Юрій Ніколов