У екс-помічника Яреми відсуджують гектар на Осокорках, де замість пожежного депо влаштували парковку
26.07.2016   //  

Суд зобов’язав ТОВ «Рент Інвест» повернути Головному управлінню Державної служби України з надзвичайних ситуацій у місті Києві 0,8 га землі по вул. Соломії Крушельницької/ вулиці Л. Руденко. Про це свідчить рішення Господарського суду м.Києва від 7 липня.

У 2014 році КП «Київтранспарксервіс» уклало договір, яким дозволило фірмі «Рент Інвест» організувати на вказаній земельній ділянці паркову, де 79 місць платних і 9 безплатних для паркування транспорту, що перевозить інвалідів.

На початку 2015 р. «Київтранспарксервіс» повідомив «Рент Інвест» про розірвання договору, оскільки ділянка передана у постійне користування управлінню ДСНС у м.Києві.

У рамках розслідування кримінального провадження з’ясовано, що спірна ділянка за держактом 2010 року призначена під будівництво та експлуатацію пожежного депо і є в постійному користуванні управлінню Міністерства з надзвичайних ситуацій у м. Києві. Правонаступником останнього управління ДСНС у м.Києві.

Станом на сьогодні договір із «Рент Інвест», за яким тут облаштована автостоянка, розірваний, але компанія ділянку не звільняє і перешкоджає управлінню ДСНС у її використанні.

Суд позов задовольнив і зобов’язав «Рент Інвест» ділянку повернути.

Засновниками «Рент Інвест» значаться Анатолій Федоренко і Роман Сташук, який був помічником Віталія Яреми, коли той був народним депутатом від «Батьківщини» у парламенті 7 скликання. Віталій Ярема очолював Генпрокуратуру з червня 2014 до лютого 2015 р.