Школа в окрузі Дубневича коштує вже 54 мільйона – вдвічі дорожче від прайсу Мінрегіону
26.07.2016   //  

Чишківська сільрада Пустомитівського району Львівської області 18 липня замовила ТОВ «Тір» будівництво школи (коригування) за 54,27 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

У 2013 році підряд на будівництво школи на 400 учнів по вул. Шевченка за 28,95 млн грн. отримало Західно-українське Будівельно-Ремонтне АТ «Зубра Лтд».

Фірма мала виконати всі роботи від закладання фундаменту й встановлення блокових бетонних стін до внутрішнього опорядження, а також закупити сантехніку, меблі, побутові прилади, спортивне обладнання, благоустроїти та озеленити територію.

У грудні 2015 року проект відкоригували і віддали «Тіру» підряд вартістю вже 40,64 млн грн. Нині він здорожчав ще на чверть.

Опосередкована вартість зведення школи становить 136 тис грн. за місце, у той час, як за даними Мінрегіонрозвитку, будівництво шкіл зараз коштує 70 тис грн.

Фірма «Тір» належить Юрію Пастернаку – колишньому директору ТОВ «Корпорація КРТ» братів Ярослава та Богдана Дубневичів – нардепів від «Блоку Петра Порошенка». Нині Пастернак лишається керівником їхнього ТОВ «ФК «Енергія-Інвест».

Школа розташована у межах виборчого округу №118, у якому останнього разу переміг Богдан Дубневич.

Єдиним конкурентом було львівське ТОВ «БК «Білдінгз» зі статутним капіталом 50 грн. Фірма була створена в січні й не вигравала торгів. Власниками є депутат Брюховицької селищної ради від «Самопомічі» Роман Кута і Ярослав Скиба. Останній також входить до складу засновників ТОВ «Інформ Захід Плюс» і ТОВ «Грін Медіа Вест».