Освоєнням мільярдів на ремонт доріг займеться помічник парламентського представника Порошенка
26.07.2016   //  

Головою правління та головою ліквідаційної комісії ПАТ «ДАК «Автомобільні дороги України» призначено Артема Гриненка.

Про це повідомила прес-служба Державного агентства автомобільних доріг України («Укравтодор»), яке є засновником «ДАК «Автомобільні дороги України».

Заступниками Гриненка призначені Сергій Єфіменко, Михайло Заславський,  Сергій Мірошник та Віталій Максименко.

За словами в.о. керівника «Укравтодору» Євгенія Бараха, Гриненко має досвід реформування дорожньої галузі – він супроводжував підготовку галузевих законопроектів.

Гриненко був радником колишнього міністра інфраструктури Андрія Пивоварського і продовжує залишатися помічником народного депутата (БПП) Артема Герасимова, якого в кінці травня президент Петро Порошенко призначив своїм представником в Верховній Раді.

В 2014 році під час виборів президента Герасимов очолював виборчий штаб Порошенка в Донецькій області, пізніше – виборчий штаб Блока Петра Порошенка на довиборах в Верховну Раду, де його запідозрили в висуванні від партії завідомо непрохідних кандидатів в мажоритарних округах.

До цього Герасимов займався бізнесом, зокрема – інформаційним забезпеченням, був співзасновником та керівником ТОВ «Українська маркетингова група». Зараз власниками цієї фірми вказані Віолета Герасимова та Сергій Лях, керівником є Петро Думанський. Герасимова та Лях є також співзасновниками ТОВ «Ю Ем Джі Інтернешнл» та ТОВ «РТРІ-Рітейл трекінг рісеч Інтернешнл». Герасимов раніше також був співзасновником цих та низки інших компаній, але офіційно вийшов з бізнесу.

За даними екс-народного депутата Євгена Фірсова, в Раді Герасимов входить до «мікрогрупи донецьких», до якої також належить нардеп від БПП Олег Недава – колишній директор із зовнішньоекономічної діяльності ТОВ «Карпатибудінвесту» екс-нардепа ПР Юрія «Єнакіївського» Іванющенка. Сам Герасимов знайомство з Іванющенко заперечував.

За даними «УП», В 2012 році Герасимов невдало балотувався в парламент по одномандатному округу в Донецькій області в команді Сергія Шахова, якого звинувачували у відмиванні коштів для оточення екс-президента Віктора Януковича. Тоді за охорону кандидата відповідав Ігор Безлєр – пізніше один із лідерів проросійських бойовиків на Донбасі.

Нагадаємо, що нинішній в.о. керівника Державного агентства автомобільних доріг України Євген Барах раніше працював у ТОВ «Інвестиційний капітал Україна» – одній з фірм з групи ICU. Представники цієї групи після обрання президентом Петра Порошенка отримали високі посади у владі. Валерія Гонтарєва стала головою Нацбанку, Володимир Демчишин – міністром енергетики і вуглепрому, Дмитро Вовк очолив НКРЕКП. Також ЗМІ повідомляли, що Барах є племінником головного військового прокурора України Анатолія Матіоса. Але керівник «Укравтодору» відмовився відповісти на відповідний інформаційний запит.